Osijek
SURADNJA OSJEČKOG I PULSKOG SVEUČILIŠTA

Pulskim studentima na engleskome o tajnama uspješnog javnog nastupa
Objavljeno 11. listopada, 2017.

U okviru suradnje između Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, u ponedjeljak, 9. listopada, gostujuće predavanje u Puli održao je Tomislav Levak, asistent Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku.

Dvosatno predavanje pod naslovom “Definicije i vrste komunikacije i javnog govora – osnovne teorijske postavke i praktični primjeri” (Definitions and types of communication and public speech – basic theory and practical examples), održano na engleskom jeziku, slušalo je četrdesetak studenata Preddiplomskog i Diplomskog sveučilišnog studija Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Tomislav Levak, inače dvostruki magistar kulturologije (smjerovi medijska kultura i kulturalni menadžment), gostovao je s temom iz svojeg užeg nastavnog područja na matičnoj ustanovi. Učinio je to na poziv profesorice Sunčane Tuksar, u okviru nastave iz kolegija Engleski jezik, na kojemu ona stavlja naglasak na komunikološki pristup pri učenju engleskoga jezika kao današnjeg lingua franca.

Kombinirajući teoretske postavke i praktične primjere, poput zajedničke analize poznatih javnih nastupa Martina Luthera Kinga, Vlade Gotovca i Marka Zuckerberga, Levak je pulskim studentima objasnio razlike između dobrih i loših načina komunikacije te ih ukratko uputio u tajne kvalitetnog javnog nastupa. Zanimljivo i poučno izlaganje, temeljeno na njegovom dugogodišnjem iskustvu u novinarstvu, odnosima s javnošću i javnom nastupu, svidjelo se studentima koji su Levaka pozvali da ih ponovno posjeti.

Inače, i Tuksar i Levak doktorandi su poslijediplomskog interdisciplinarnog sveučilišnog studija Komunikologija na Doktorskoj školi Sveučilišta u Osijeku. Na ovaj način, nakon gostujućeg predavanja Sunčane Tuksar u svibnju u Osijeku, nastavljena je tada uspostavljena suradnja između osječkog Odjela za kulturologiju i Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta u Puli. I.R.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ESKALIRALI PROBLEMI S PARKIRANJEM U GČ TVRĐA

Vijenac oaza besplatnog parkiranja, stanari očajni

2

KUPCI PROSVJEDUJU

Dezinfekcija ruku je obvezna, a što s kolicima za kupce?

3

BEZ OTKAZIVANJA

Zakupci ne izlaze iz lokala