Regija
SLAVLJENIČKA SKUPŠTINA LOVACA

80 godina rada LD-a Vranovac
Objavljeno 11. listopada, 2017.

VETOVO

Svečanom skupštinom 80 godina rada obilježilo je Lovačko društvo Vranovac iz Vetova, koje gospodari državnim lovištem Papuk-Krndija i županijskim lovištem Vetovo lovne površine veće od pet tisuća hektara. Specifično je da su članovi uglavnom potomci nekadašnjih osnivača i članova lovačkog društva. S koljena na koljeno nasljeđivala se i ljubav prema lovu i obveza biti članom domicilnog društva.

- Sudjelujemo na svim manifestacijama svoga kraja, a posjedujemo tri lovačke kuće, tj. svaka lovna grupa po jednu, u Podgorju, Vetovu i Hrnjevcu. U lovačkim kućama imamo 60 ležaja za smještaj gostiju i za lovni turizam – kazao je predsjednik društva Dario Gotštajn. Potpredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Zdravko Vujnović uručio je zajedno s potpredsjednikom Saveza Požeško-slavonske županije Božidarom Terzićem odličja lovcima. Lovačka odličja trećeg reda primili su Ivan Grbić, Dario Gotštajn, Damir Arvaj, Josip Bošković, Drago Bošković, Marko Jakeljić, Tomica Kožić i Leo Svoboda, a lovačka odličja drugog reda primili su Stjepan Grbić i Dinko Špoljarić. Srebrnu plaketu za doprinos razvoju hrvatskog lovstva dobio je Zdenko Maglajić iz Podgorja. U ime odlikovanih lovaca zahvalio je Dinko Špoljarić.

- Rezultati društva kroz provođenje plana gospodarenja pokazuju da radom stalno povećavate brojnost divljači, a sve to uz radne aktivnosti pratite i novcem plaćajući lovozakupninu, te sve ostale troškove lovišta i lova – kazao je čestitajući jubilej Zdravko Vujnović posebno pohvalivši izdavanje prigodne knjige o radu LD-a Vranovac.

- To je veliki doprinos povijesti lovstva i svjedok o tome tko je i kako lovio ovim krajevima, te kako se stvarala suvremena organizacija lovstva - naglasio je.

Predstavljena je knjiga “80 godina LD Vranovac” o kojoj je govorio novinar i autor Jelenko Topić. Knjiga je izašla u nakladi od 150 primjeraka, bogato ilustrirana s fotografijama i pregledom rada tijekom duge povijesti društva. AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike