Regija
POVJERENSTVO RASPUŠTENOG ŽO HDZ-A

Podržavaju Plenkovića - za ostavku župana Tomaševića
Objavljeno 10. listopada, 2017.

POŽEGA

U prostorijama HDZ-a Požeško-slavonske županije održana je prva sjednica povjerenika HDZ-a, prof. dr. sc. Željka Glavića, i članova povjerenstva, načelnika općina i gradonačelnika gradova Požeško-slavonske županije.

- Analizirali smo odluku o raspuštanju i naše zadatke koji proizlaze iz te odluke. Razgovarali smo na koji način raditi, a jedinstven zaključak svih nas je da ne ulazimo u odluke vrha stranke, jer on je tako odlučio. Mi ćemo odluku provesti. Ovo je pobjednička županija jer HDZ ima vlast u svim općinama, gradovima i samoj županiji. HDZ ima dovoljno snage da ove probleme koji su trenutno aktualni riješi na zadovoljstvo svih članova HDZ-a, ali i na zadovoljstvo svih građana. Zajednički stav je da trebamo nastaviti dalje, bez problema koji nas opterećuju. Članovi povjerenstva, svi načelnici i gradonačelnici osobe su koje su pobijedile na izborima, koje uživaju povjerenje građana, a nastojat ćemo da sve lokalne jedinice funkcioniraju i bolje nego do sada - rekao je Glavić te ujedno i odgovorio na pitanje novinara traže li ostavku župana Tomaševića.

- Ostavku Tomaševića zatražio je predsjednik stranke, a svi članovi ovog povjerenstva podržavaju predsjednika u njegovim odlukama i njegovim izjavama. Dakle mi tome nemamo što dodati, jer je predsjednik to jasno rekao. To sve se dogodilo prije nekoliko dana i treba vremena da se može hladno razgovarati o svemu, a doći će i ta tema na red. Mi ćemo raditi na rješavanju problema koji su se pojavili i koji su nama neugodni, ali ćemo ih pokušati riješiti. To je svakako problem događaja vezanog uz župana, koji je iz redova HDZ-a, i problem gospodina Lucića s novinarom. Ja i kao liječnik i kao osoba nisam sklon nasilju nad ženama i ne podržavam nasilje nad ženama ni u bilo kojem obliku. Osuđujem takvo nasilje bez obzira na to tko ga je napravio - izjavio je povjerenik Glavić.

Na pitanje dvjema gradonačelnicama Anamariji Blažević iz Pakraca i Antoniji Jozić iz Pleternice, koje su članice povjerenstva, osuđuju li one nasilje nad ženama, odgovorila je pakračka gradonačelnica ujedno i predsjednica Udruge žena HDZ-a Katarina Zrinski.

- Osuđujem sve oblike nasilja, a obiteljske odnose i nečiji privatni život ne želim komentirati.AGM Kruna

Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike