Sport
“GROMOVI” SE VRATILI IZ ESTONIJE

Uoči uzvrata ostali bez Lebana
Objavljeno 10. listopada, 2017.

Rukometaši NEXE-a vratili su se s dugačog putovanje iz Estonije, kamo su stigli iz Bjelorusije. Naime, prvo su odradili susret redovitog kola SEHA Gazprom lige, da bi potom odigrali i prvi susret 2. kola Kupa EHF-a protiv Polve Serviti. Dugačko putovanje završilo je polovičnim uspjehom. Nakon uvjerljivog poraza u Brestu u Estoniji su stekli dva pogotka prednosti uoči uzvrata u subotu u Našicama.

- Iskreno, imam osjećaj da još uvijek putujem. Ali bilo bi još teže da smo se vratili doma i onda ponovno u Estoniju - rekao je trener NEXE-a započevši analizu doživljenog.

- Znali smo da je Polva tvrdi suparnik, da su dosta nezgodni i da su ozbiljna ekipa, s nekoliko ruskih igrača i domaćih reprezentativaca. Tako da smo uspješno okončali to dugačko, naporno i iscrpljujuće putovanje. Nije nas bilo doma sedam dana, ali smo se ipak vratili s onim po što smo išli.

NEXE ima dva pogotka prednosti. Pred njima je utakmica na domaćem terenu. I puno više informacija o suparniku. No, problemi su konstantne ozljede. Uoči uzvrata NEXE je ostao bez Patrika Lebana.

- Istina, prati nas dosta peha, ali razmišljam samo pozitivno. Moramo svi biti strpljivi, igrači na terenu, ja kao trener i navijači. Dolaze sve teži protivnici i sve važnije utakmice, ali očekujem da ćemo biti sve bolji i bolji. Želja je da se poboljšamo pa bar i za milimetar i da se što prije kompletiramo - zaključio je Horvat. S. Sobodić

Najčitanije iz rubrike