Sport
REAKCIJA IZ "GRADA GIMNASTIKE"

Tin je u Osijeku dobio
pobjednički mentalitet
Objavljeno 10. listopada, 2017.

Vezani članci

TIN SRBIĆ SVJETSKI PRVAK NA PREČI

Još ne vjerujem što se dogodilo

Kralj! Uzviknuo je Marijo Možnik nakon što je Tin Srbić odradio vježbu s kojom je proljetost trijumfirao na Osijek Grand prix Žito Challenge Cupu. Već je tada dao naslutiti kakav se potencijal krije u njemu i da o Tinu vrlo brzo nećemo pričati samo kao o Možnikovom nasljedniku.

Potvrda je došla u nedjelju iz Montreala. Dečko iz zagrebačke Dubrave, odlični student Fakulteta strojarstva, postao je svjetski “kralj preče“. Sa samo 21 godinom Tin Srbić svjetski je gimnastički prvak! S ocjenom 14.433 iza sebe je ostavio legendarnog Nizozemca Epkea Zonderlanda (14.233), koji je inače tvorac vježbe s najvećom ocjenom u povijesti gimnastike. Treći je bio još jedan Nizozemac Bart Deurloo (14.200). Tin je u Montrealu ostvario najveći rezultat hrvatske gimnastike. Prije njega srebro na SP-u u Nanningu na konju s hvataljkama osvojio je Filip Ude, a broncu na istom natjecanju na preči uzeo je Tinov uzor Marijo Možnik. Naravno, najveći rezultat do Tinove vježbe na preči u Kanadi bilo je Udeovo srebro iz Pekinga. No sada imamo svjetskog prvaka.

Uzlet iz Osijeka

Srbićevo zlato oduševilo je malu hrvatsku gimnastičku obitelj, naravno, i onu osječku, a upravo u gradu na Dravi proljetos je stvorio taj pobjednički mentalitet prijeko potreban za najveće domete. Pozornost je privukao prošle godine kada je na četiri Svjetska kupa osvojio redom bronce (Baku, Ljubljana, Osijek i Szombathely). Ove je godine u Osijeku pred domaćom publikom uzeo zlato samo tjedan dana nakon što je slavio i u Koperu. U Osijeku se zapravo naučio pobjeđivati.

- Da, Osijek mu je vjerojatno bio važan korak. Kod nas je naučio biti pobjednik. Ma, meni je nevjerojatno da dečko sa samo 21 godinom u tjedan dana dva puta odradi vrhunski. Čak i bolje nego u kvalifikacijama. Kada je vidio da je Zonderland u finalu dobio 14.233 i da mu je zlato dostižno, on opet stavi u vježbu sve svoje najjače elemente i odradi do kraja - pričao nam je Vladimir Mađarević, trener u reprezentaciji i GD Osijek Žito koji se zajedno s Robertom Seligmanom nakon kvalifikacija vratio iz Montreala, s poprišta najvećeg rezultata hrvatske gimnastike.

- On je stvarno čudo. Uz to sve on na svako natjecanje nosi knjige iz strojarstva i odličan je student. Inače je miran, pomalo samozatajan. Malo priča, ali kada progovori shvatite koliko je zapravo inteligentan. Svaka rečenica mu je odmjerena i na mjestu - opisivao je Srbića Mađarević.

I trenerovo zlato

Već u nedjelju navečer primio sam poruku sa sadržajem - imamo prvaka svijeta. Poslao ju je Saša Solar, osječki gimnastički trener kojemu je za vrijeme karijere također preča bila najdraža sprava. Bio je godinama dio reprezentacije zajedno s Tinovim trenerom Lucijanom Krceom.

- Drago mi je zbog Lucijana, jer on od svih nas trenera vjerojatno najviše vremena provodi u dvorani. Naša gimnastika ovim zlatom dobiva kontinuitet. Ovi još mlađi dobili su nekoga u koga se mogu ugledati, a dobili su i razlog više za treniranje. Kao što su to Tinu bili Robert, Fillip, Marijo ili Tomi - pričao je Saša Solar koji je njegovu hladnokrvnost u finalu opisao kao da vježba na otvorenom Prvenstvu Slavonije i Baranje.

Krešimir LACKOVIĆ

Tin Srbić

svjetski prvak na preči

Još ne vjerujem što se dogodilo. Nastupio sam kao sedmi i vidio sam Zonderlandovu ocjenu. Rekao sam samom sebi: “Ti to možeš“. Onda sam se smirio i rekao: “Odradi samo ono što uvijek radiš na treningu”. I tako je bilo...

Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku