Osijek
IZVIĐAČKI KLUB JAVOR

Javorovci ispunili tjedan aktivnostima
Objavljeno 10. listopada, 2017.

Izviđački klub Javor imao je bogat tjedan izviđačkih aktivnosti, tijekom kojega je obilježio dva datuma - Međunarodni dan životinja (4. listopada) i Dan učitelja (5. listopada). Aktivno je sudjelovao i u nacionalnim programima Tjedna cjeloživotnog učenja i Dječjeg tjedna.

U sklopu Tjedna cjeložitovnog učenja održano je pet radionica. Tijekom radionice prof. Vanje Kovač sudionici su odradili dvije vježbe o kreiranju vlastitog mišljenja. U prvoj su vježbi pisali mišljenje o nekoj osobi na temelju nekog događaja iz njezina života te zaključili da ne treba kreirati mišljenje o nekome na temelju toga što ljudi govore, nego da osobu trebamo prvo upoznati.

Važnost cjeloživotnog učenja u obiteljima pokazali su tijekom radionice s učenicima nižih razreda osnovne škole. Nakon razgovora o tome kako učimo živjeti s roditeljima, prikazan je dokumentarni film o odrastanju nekih životinja. Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti održano je predavanje studentima pete godine, tijekom kojega je mr. sc. Jadranka Kokolari povukla paralelu između nastavnog školskog programa i izviđačkog programa.

Posebnost je Izviđačke životne škole, održane 6. listopada, ta što su predavači bili djeca. Želeći potaknuti istraživački duh te jačati javni nastup i usavršiti izradu prezentacija, djeca su dobila zadatak sama izabrati temu i istražiti je. Ovogodišnji izlet “Upoznajmo Hrvatsku” obogaćen je odlaskom na Jesenske susrete izviđača u Kalnik proteklog vikenda.

U sklopu Dječjeg tjedna na Trgu bana Jelačića održane su izviđačke igre, u kojima je sudjelovalo pedesetak djece. A. Andrejek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike