Mozaik
ELFS: NOVA KOLEKCIJA

Jedinstveni modni i glazbeni spektakl
Objavljeno 10. listopada, 2017.
Ženska i muška kolekcija “Wild Flower” za jesen i zimu 2017./18.

Dizajnerski dvojac ELFS, koji već godinama ispisuje najuzbudljivije hrvatske modne stranice, ponovno je potvrdio zašto je na samom tronu ne samo domaće nego i regionalne modne scene.

Wild Flower je ime ženske i muške kolekcije za jesen/zimu 2017./18. koju su predstavili samostalnom revijom u šestom paviljonu na Zagrebačkom velesajmu, a sudeći prema reakcijama više od 500 uzvanika, modna jesen i zima bit će pravi užitak uz najnovije komade ovih modnih čarobnjaka. Iznenađenje večeri bila je jedinstvena Zdenka Kovačiček, koja je svojim retrohitom “Frka” iz 1984. godine započela zabavnu reviju u režiji ELFS-a. Hit koji je nastao davne 1984. godine sjajno je poslužio kao uvod u spektakl koji je uslijedio izlaskom manekenki i manekena koračanjem po impresivnoj minimalističkoj pisti dugoj više od 60 metara. Za glazbenu pozadinu bio je zadužen sjajni elektro-pop sastav Nipplepeople, koji je izveo svoje najveće hitove poput Zaljubit ću se sutra te, naravno, njihovu obradu Zdenkine Frke. Upravo se taj njihov retro elektro-pop zvuk sjajno dopunjavao s kolekcijom koja također spaja dašak retra, prelaska iz 70-ih u 80-e godine, interpretiran na jedan posve nov, beskrajno šarmantan način. Naziv kolekcije Wild Flower opravdali su romantični motivi poljskog cvijeća koji se u kolekciji provlače kao uzorci na tkaninama ili pak štikovi na ženskim puloverima.

Jedan od glavnih aduta dizajnera u ovoj kolekciji su haljine na preklop, koje dolaze u više dužina, a posebno su atraktivne one najjednostavnije, lepršave, duge, punog kruga s prorezom. Osim elegantnih i ženstvenih haljina koje su zastupljene u svim dužinama, mogli smo vidjeti i sjajna odijela za nju i njega, luksuzne muške i ženske parke za zimske dane i nabrijane kožne jakne. Na pisti su ekskluzivno predstavljene i atraktivne visoke čizme, seksi salonke i plišane sanadale na platformu koje su se sjajno dopunjavale s preslatkim plišanim torbicama čineći tako kompletiranu i zaokruženu modnu priču. Na reviji je prikazano više od trideset modela, a rješenja koja su ELFSI ponudili za nadolazeću sezonu nesumnjivo će zaživjeti na našim ulicama. Seksi retromakeup osmislila je Iva Beričić za Balm Cosmetics, a za frizure je zaslužan Mario Vidaček.

- “Wild Flower” je jedna od naših najjednostavnijih kolekcija, no istodobno najkompletnija i najsofisticiranija dosad. Kao inspiracija nam je poslužilo poljsko cvijeće koje ima jednu posebnu nenametljivu ljepotu te predstavlja slobodu i drskost, a to je ono što smo htjeli prikazati ovom kolekcijom - izjavio je Ivan Tandarić, jedan od dizajnera poznatog dvojca.

- Posljednjih mjeseci radeći na kolekciji, navukli smo se na Nipplepeople i kroz njih smo iznova zavoljeli Zdenku Kovačiček, koja je 'divlji cvijet' naše estrade. Presretni smo i počašćeni što su ovakvi sjajni nekonvencionalni umjetnici bili dio ove naše priče - dodao je Aleksandar Šekuljica.

Zdenka Kovačiček sa zadovoljstvom je prihvatila poziv dvojca ELFS za sudjelovanjem na reviji, a pred njom je posljednjih dana vrlo uspješan modni tjedan.

- Poziv dragih ELFS-a, čiji modni stil jako volim, rado sam prihvatila, a pripreme smo počeli već prije nekoliko mjeseci. Nedavno je uslijedio i poziv Karla Lagerfelda i sve se zapravo odlično poklopilo! Haljina koju sam sinoć nosila uistinu je prekrasna, a jako sam sretna što su ovi mladi dečki odabrali baš pjesmu “Frka” koja im je poslužila kao inspiracija za reviju. Velika je stvar kad se mlada generacija sjeti i sluša te naše stare pjesme, a ja se uvijek trudim ići ukorak s vremenom, zbog čega je i nastala ova nova verzija pjesme. Nikad nisam bila u ovakvoj gužvi i ludnici, ali vjerojatno je to kozmička pravda – svemir se uvijek pobrine da sve sjedne na svoje mjesto i da se stvari poslože kako treba! - rekla je Kovačiček.

Među brojim obožavateljima koji su se okupili na Zagrebačkom velesajmu našla su se i brojna poznata lica hrvatske društvene scene. Podršku domaćem modnom dvojcu dali su tako Jelena Rozga, Nikolina Pišek, Renata Sopek, Lejla Šehović, Mia Dimšić, Ivana Mišerić, Danijela Pintarić, Pamela Ramljak, Ivana Delač Đolo, Luka Nižetić, Dalibor Petko, Damir Kedžo, Tomislav Petranović, Igor Barberi, Viktor Drago, a stigli su i dizajneri Envy Room, Boudoir, Zoran Aragović te Martina Felja i brojni drugi. T.K.

Iznenađenje večeri bila je Zdenka Kovačiček, koja je svojim retrohitom “Frka” započela reviju

Najčitanije iz rubrike