Autoglas
POVEZANO BICIKLIRANJE

Bosch eBike Systems preuzima tvrtku COBI
Objavljeno 10. listopada, 2017.

Boschevi eBike Systems, vodeći dobavljač na području pogonskih sustava za e-bicikle, namjeravaju pripojiti razvojno poduzeće COBI za povezano bicikliranje, čije je sjedište u Frankfurtu na Majni. Osnovano 2014., COBI GmbH korisnicima e-bicikala i biciklistima nudi mogućnost da pametni telefon koriste za upravljanje, infozabavu i kao jedinicu za prikaz.

- Pripajanje društva COBI GmbH idealna je prilika za proširenje asortimana proizvoda Boscheva društva eBike Systems na području povezanih proizvoda i usluga. COBI pruža potrebnu stručnost i iskustvo, te odgovarajuće tehnologije za uspješno partnerstvo - kaže Claus Fleischer, glavni izvršni direktor Boscheva društva eBike Systems. Strane su se složile da neće otkriti cijenu kupnje. Prijenos vlasništva još moraju odobriti tijela za zaštitu tržišnog natjecanja.

Mobilnost budućnosti jest elektrificirana, automatizirana i povezana. Proizvodi poduzeća COBI, a posebno njegova tehnološka platforma, čine bicikliranje povezanijim i pametnijim. COBI nudi usluge kao što su navigacija, glazba, telefonija i rekreacija. COBI također povezuje biciklista s drugim aplikacijama kao što su Strava, Komoot, Spotify, Apple Health i Bluetooth senzori za rekreaciju. To znači da vožnja e-biciklom ili biciklom postaje jedinstveno digitalno iskustvo.

Nastavak poslovanja poduzeća i robne marke COBI velika je prilika za osnivača i glavnog izvršnog direktora poduzeća COBI Andreasa Gahlerta.

- S Boschem kao strateškim partnerom postoji snažan potencijal za globalni rast na području digitalno povezanih proizvoda i usluga za bicikliranje. Za nas to je bez sumnje značajan korak prema budućnosti - rekao je Gahlert. Dok je prije nekoliko godina sektor biciklizma uglavnom bio usredotočen na mehaničke i analogne proizvode, sada je sve više onih koji su električni i digitalni.

E-bicikli omogućuju učinkovitije te gospodarski i ekološki održivije postizanje ciljeva – bicikli sada posjeduju energiju (bateriju) i inteligenciju (senzore, kontrolne uređaje, CAN sabirnice), što otvara nove tehničke mogućnosti. Rezultat je toga da mobilnost na biciklima postaje elektrificirana (pogonski sustavi, baterije, dijagnostički alati), automatizirana (sustavi za mijenjanje brzina, kotači, kočnički sustavi) i povezana (navigacija, aplikacije za pametne telefone, online portali). Ponuda poduzeća COBI uglavnom je usmjerena na brzo rastuću digitalnu ciljnu skupinu koja sada koristi pametne telefone u mnogim područjima svakodnevnog života, a i kad biciklira. COBI rješava pitanje ograničenog vijeka trajanja baterije pametnih telefona te osigurava sigurnost i udobnost za jednostavnu vožnju bicikla.

U pozadini asortimana proizvoda razvila se tehnološka platforma za rad u oblaku, aplikacije, usluge i osnovne programe, koja se može koristiti u kombinaciji s postojećim Boschevim sustavima za buduća digitalna rješenja.

Boschevi eBike Systems nude širok asortiman proizvoda za električne bicikle, od pogonskih sustava i snažnih baterija do intuitivnih i pametnih integriranih i biciklističkih računala. Osnovani su 2009. kao razvojno društvo unutar Grupe Bosch, a od tada su postali predvodnici na svjetskom tržištu u segmentu luksuznih proizvoda. Više od 70 vodećih robnih marki bicikala širom svijeta vjeruje dijelovima koje je unaprijedio Bosch s oznakom „epowered by Bosch”. M.Bugarić

E-POVEZANOST JE STVARNOST

Predstavljanjem Boscheva računala Nyon, prvog „sve u jednom” integriranog računala za e-bicikle u svijetu, u jesen 2014. povezani e-biciklisti postali su stvarnost. COBI povezuje biciklista ili e-biciklista izravno s pametnim telefonom i aplikacijom te je stoga savršen dodatak. U budućnosti, Nyon i COBI biciklistima će nuditi izbor.

Možda ste propustili...

ZIMA S PET ZVJEZDICA UZ BMW I MINI VOZILA

Originalni zimski kotači na dar uz kupnju novog automobila

BROJKE KOJE SE VRLO LAKO MOGU PROVJERITI

Odlična ponuda za novu Ford Fiestu