Sport
UKRAJINSKI IZBORNIK PUN SAMOPOUZDANJA

Uz podršku tribina idemo do pobjede
Objavljeno 9. listopada, 2017.

Raštimana hrvatska nogometna reprezentacija u Kijev je otišla po pobjedu. Po posljednju slamku spasa da se sljedeće godine ipak dokopa svjetske smotre u Rusiji. No, u Kijevu ih čeka pun stadion i poletna Ukrajina Andrija Ševčenka. Ono što treba Hrvatskoj, treba i Ukrajincima. Pobjeda za dodatni baraž, jer je teško očekivati da će lider skupine I Island kiksati protiv Kosova.

- Iznimno poštujem Hrvatsku, jako snažna momčad s odličnim pojedincima. Situacija u skupini nije najbolja ni za njih ni za nas, ali Ukrajina je spremna za pravu utakmicu i dobar nogomet. I jedni i drugi moramo ići na pobjedu, nadam se da ćemo do nje doći mi, uz veliku podršku naših navijača - poručio je izbornik Ukrajine Andrij Ševčenko.

Ukrajina je u petak slavila kod Kosova 2:0 i dobila dodatnu dozu samopouzdanja da u Kijevu može srušiti i Hrvatsku koja je uoči kvalifikacija bila najveći favorit skupine.

- Dečki su se maksimalno odmorili nakon Kosova. Nadam se da će i uvjeti za igru biti dobri, vrijeme nije idealno, pada kiša, samo da travnjak izdrži.

Izbornik Ševčenko dobro pamti Hrvatsku u borbi za SP.

- Prije 20 godina igrao sam za Ukrajinu protiv Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama za SP. No, sada je sasvim drugačija situacija i igraju neke druge momčadi. Izbornik sam i očekujem pobjedu - dodao je Ševčenko kojemu bi najdraže bilo da i Hrvatska i Ukrajina idu u Rusiju. No, to je nemoguće, a ona momčad koja večeras pobijedi dobit će dodatnu šansu da sljedeće godine zaigra u Rusiji. I. Li.

Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA ZA OSTANAK

Osijek pao na šesto mjesto, slijedi Kup

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana