Crna kronika
DVOJE POGINULIH U DVIJE NESREĆE

Vozač lakše ozlijeđen, suvozač izgubio život
Objavljeno 8. listopada, 2017.

BRODSKI STUPNIK/POŽEŠKA KOPRIVNICA

Dva muškarca u dobi od 30 i 32 godine smrtno su stradali u dvije prometne nesreće koje su se dogodile u subotu u Slavoniji. Automobili u kojima su se nalazili, jedan kao vozač, a drugi kao suvozač, u potpunosti su uništeni.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu poslije podne, oko 18.34 sati u Brodskom Stupniku, nesreću koja je bila kobna za suvozača skrivio je pijani vozač. Prema dostupnim informacijama pijani je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem BMW-a nakon što je velikom brzinom prešao preko željezničko-cestovnog prijelaza.

Provedenim očevidom djelatnika PU brodsko-posavske utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo kada je 46-godišnji vozač, zbog neprilagođene brzine i alkohola u krvi, izgubio nadzor nad upravljačem automobila. Zbog toga najprije je došlo do zanošenja vozila na kolniku te slijetanja u odvodni kanal u kojem je automobil prednjim dijelom udario u betonski kolni ulaz. Potom je došlo do prevrtanja vozila i udara u betonski zid, na kojem se BMW, okrenut na krov i zaustavio – doznajemo od Stjepana Kukure iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Iz policije dodaju da je vozač alkotestirn, pri čemu je utvrđeno da je imao 1,83 promila alkohola u krvi. Od težine zadobivenih ozljeda na mjestu nesreće smrtno je stradao 32-godišnji suvozač, dok je 46-godišnji vozač s lakšim ozljedama prevezen na ukazivanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu.

Za vrijeme očevida, na županijskoj cesti 4205 u Brodskom Stupniku, u vremenu od 20.35 do 23 sata bio je zatvoren promet za sva vozila te se odvijao obilaznim cestama. Protiv 46-godišnjeg vozača policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

U prometnoj nesreći koja se u subotu oko 11.30 sati dogodila u Požeškoj Koprivnici na pleterničkom području, smrtno je stradao 30-godišnji vozač iz Požege. Kao i u nesreći u Brodskom Stupniku, nesreća se dogodila zbog neprilagođene brzine. Vozač je u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem Passata i sletio u kanal, nakon čega se automobil zabio u betonski most. U daljnjem kretanju Passat se počeo prevrtati da bi se na kraju zaustavio u kanalu okrenut na krov. Ozljede su bile preteške pa je 30-godišnji vozač podlegao na mjestu nesreće. Kako prenosi portal Požeška kronika, tragično preminuli 30-godišnjak igrao je nogomet za NK Požegu i NK Slavoniju. Nakon očevida bit će više informacija o okolnostima koje su dovele do ove tragične prometne nesreće.

Sandra LACIĆ

prijava

PIJANOM VOZAČU PRIJETI ZATVOR

Traže se očevici sudara

Da bi utvrdili što se točno dogodilo u prometnoj nesreći u Osijeku, policija moli pomoć građana te traga za vozačem koji je sudjelovao u nezgodi. U petak, oko 19.15 sati, na Poljskom putu ispred kućnog broja 6 u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj su sudjelovala dva automobila, jedan sivi, a drugi bijele boje. “U cilju rasvjetljavanja događaja, molimo vozača osobnog automobila bijele boje koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, kao i svjedoke da se osobno jave u postaju Prometne policije Osijek, ili na broj telefona 031/237-112”, pozvali su iz osječke prometne policije.S.L.

Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi