Novosti
ZA PREDSJEDNIKA STRANKE IZABRAN BRANIMIR GLAVAŠ

Glavaš: HDSSB je teško ranjen, ali će ozdraviti i stati na svoje noge
Objavljeno 8. listopada, 2017.

Na izvanrednom izbornom saboru HDSSB-a u Osijeku, u radu kojega je sudjelovalo 229 članova stranke, za predsjednika stranke očekivano je javnim glasovanjem izabran saborski zastupnik Branimir Glavaš, kao jedini kandidat. Nakon toga održana je i sjednica Glavnog odbora stranke, za čijeg je predsjednika izabran Josip Salapić, a zamjenica mu je Josipa Miličević.

Na konferenciji za novinare održanoj odmah nakon sabora zatvorenog za medije, Glavaš je izvijestio o najvažnijim odlukama. Prema njegovim riječima, na saboru je podnio izvješće o radu stranke te izvijestio članove o osnovnim događanjima i problemima s kojima su se suočavali u proteklih 12 godina, a koji su “godinama gurani pod tepih kako bi se očuvalo prividno jedinstvo stranke.”

- HDSSB je teško ranjen, ali sam uvjeren da će ozdraviti i stati na svoje noge. Imamo dovoljno vremena jer će se prvi lokalni izbori dogoditi tek nakon isteka više od tri godine. Iznio sam na saboru dosta nepoznanica o onome što se u stranci događalo, za koje šire članstvo nije znalo - rekao je Glavaš, dodajući kako se, uz 229 sudionika sabora, u HDSSB u međuvremenu učlanilo još njih oko 150, koji su izvršili reviziju nakon 30. rujna, što je bio rok za mogućnost sudjelovanja na saboru. “Stoga možemo reći da HDSSB u ovom trenutku ima oko 370 članova, kojima su izdane nove stranačke iskaznice”, zaključio je Glavaš. Kako je rekao, glavni izvor prihoda stranke bit će donacije i članarine čije je plaćanje postalo obvezno.

Sabor HDSSB-a izabrao je i 43 člana Glavnog odbora, s tim da prema Statutu stranke u taj odbor ulaze i svi povjerenici stranke iz pet slavonskih županija, kojih je imenovano 51, pa taj odbor trenutno ima 94 člana. Povjerenica za Grad Osijek je postala Azra Staščik. Glavni tajnik stranke je Matko Perković, a Glavašev dugogodišnji suradnik Ivan Drmić je politički tajnik stranke. Izabrana su i četiri povjerenika za klubove mladih, žena, umirovljenika i branitelja, koji su ujedno postali i članovi Izvršnog odbora stranke. Izvršni odbor ovih će dana donijeti i odluku o koalicijskim odnosima u koje je HDSSB dosad bio uključen. I.Bošnjak

“POZICIJA S KOJE KREĆEMO JE ZADOVOLJAVAJUĆA I OPTIMISTIČNA”

“HDSSB je politički pozicioniran u centru, a povjerenici su obvezni držati se programskog okvira stranke. No, oni su samostalni u svom radu, za koji odgovaraju Izvršnom odboru i predsjedniku stranke. Imaju potpunu slobodu političkog djelovanja i odabira opcija s kojima će surađivati na svom području, bile one lijeve ili desne. HDSSB je brend i svaki povjerenik mora biti svjestan koje mu se mogućnosti otvaraju. Pozicija s koje krećemo je za mene zadovoljavajuća i optimistična. Prije raspuštanja svih općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke, povjerenika je bilo 64, od ukupno 127 jedinica lokalne samouprave i uprave na području Slavonije i Baranje, a za sada smo 'pokriveni' s 51 povjerenikom, u isto toliko jedinica. Kako se stranka bude širila, rast će i njihov broj”, rekao je Glavaš.

Možda ste propustili...