Ekonomija
BICIKADEMIJA

Bogatstvo kojim obiluje naša županija izvrsna je podloga za razvoj cikloturizma
Objavljeno 9. listopada, 2017.

Dugogodišnja suradnja HGK Županijske komore Osijek s udrugom Lima rezultirala je predstavljanjem projekta Bicikademija. Svrha predstavljanja bila je da se vlasnici smještajnih objekata, ugostitelji, proizvođači poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, turističke zajednice i ostali dionici u cikloturizmu upoznaju s postojećim stanjem i potencijalom cikloturizma u Osječko-baranjskoj županiji te na taj način pronađu dodatan kanal prodaje za svoje proizvode i usluge, odnosno obogate svoju turističku i smještajnu ponudu. Bicikademija predstavlja inovativni i interaktivni cikloturistički proizvod koji promovira određeno područje kao poželjnu cikloturističku destinaciju, a neke aktivnosti su sufinancirane od Ministarstva turizma. Projekt Bicikademija postoji u pet slavonskih županija već tri godine, a u protekle dvije godine se proširio na regiju Istra i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

- Ovo predstavljanje zapravo je uvod u veće događanje o cikloturizmu koje planiramo održati u Županijskoj komori Osijek početkom prosinca te okupiti sve relevantne institucije, udruge i pojedince u domeni cikloturizma - najavljuje Marija Tapšanji iz Odjela za turizam ŽK Osijek.

Vožnja biciklom je sve popularniji oblik aktivnog života i idealan način da se upozna prirodna, kulturno-povijesna baština i enogastronomija slavonsko-baranjskog kraja. Upravo to bogatstvo kojim obiluje naša županija izvrsna je podloga za razvoj cikloturizma, to više što kroz nju prolaze dvije velike europske rute, Eurovelo 6 i Eurovelo 13. D. Kuštro

MASTER PLAN TURIZMA

Prepoznavši važnost cikloturizma, Osječko-baranjska županija priprema Operativni plan cikloturizma, a u travnju ove godine donesen je i strategijski razvojni dokument Master plan turizma prema kojem cikloturizam pripada među ključne turističke proizvode.

Možda ste propustili...

NAGLI PAD PROIZVODNJE U HRVATSKOJ

Naznake stabilizacije industrije u eurozoni

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

2

NAGLO USPORAVANJE INFLACIJE

MMF podigao prognozu za svjetsko gospodarstvo

3

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete