Kultura
SLATINSKI MEĐUNARODNI GLAZBENI FESTIVAL

"Dani Milka Kelemena" ove godine od 6. do 25. listopada
Objavljeno 7. listopada, 2017.

SLATINA
Najznačajnija kulturna manifestacija u Slatini, 23. međunarodni glazbeni festival Dani Milka Kelemena, ove se godine održava od 6. do 25. listopada. U tom će vremenu na slatinskim pozornicama biti izvedeno sedam različitih programa.
Festival je započeo u petak, 6. listopada, otvorenjem likovne izložbe „Misija“ riječkog umjetnika Zdravka Milića u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja grada Slatine, a svečano otvorenje festivala održat će se sutra, u nedjelju, u župnoj crkvi sv. Josipa. U prikladnom i atraktivnom prostoru crkve u 19,30 sati koncert će održati Goran Končar, violina, Vasily Scherbakov, klavir i Ljerka Končar Gamulin, violončelo. U ponedjeljak će, također u crkvi sv. Josipa, u 20,00 sati koncert održati MCME – Moskovski suvremeni glazbeni ansambl, a sljedeći program najavljen je za nedjelju, 15. listopada. Bit će to predstavljanje zbirke pjesama Marije Kenjerić „Život, snovi i stihovi“ u Zavičajnom muzeju s početkom u 18,00 sati. Istoga dana u dvorani Hrvatskog doma u 20,00 sati nastupit će Marija Bašić, violina, Renata Karša, klavir i Ivan Karša, klavir.
U utorak, 24. listopada, na pozornici velike dvorane Pučkog otvorenog učilišta u 20,00 sati glazbeno-plesni nastup na temu improvizacija Kelemena imat će Ljerka Končar, violončelo, Goran Končar, violina, Bojan Miljančić, elektronika te Ksenija Krutova i plesači.
Posljednji program ovogodišnjih Dana Milka Kelemena bit će plesna predstava Masa Dance Company "Ples o samome sebi" u srijedu, 25. listopada u dvorani Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 20,00 sati. Petar Žarković

Možda ste propustili...

JAZZ ORKESTAR HRT-A, POD VODSTVOM ANDREASA MARINELLA

Izvode program posvećen glazbi Franka Zappe

29. BRODSKO GLAZBENO LJETO DO 26. SRPNJA: GLAZBENA ŠKOLA, CRKVA, KORZO, TVRĐAVA

Mnogo dobre glazbe pod zvjezdanim brodskim nebom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

20. GODIŠNJICA POLIFONIJE

Jedinstven i prepoznatljiv centar zborske izvrsnosti

2

9. LJETNE NOĆI TEATRA EXIT 27. 6. - 4. 8.

Kontroverzna je "Beton mahala" bila zabranjena u Novom Pazaru!

3

IZLOŽBA BRIANA ENOA “77 MILLION PAINTINGS” U HISTORIJSKOM MUZEJU BIH

Eno: Ovim sam radom htio promijeniti svijet u kojem živim