Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Umjesto ručka po prve bodove
Objavljeno 7. listopada, 2017.

Prva utakmica nove sezone najjačeg hrvatskog razreda košarkaša odigrana je u petak navečer (Cedevita - Zadar), a premijerna runda protegnut će se sve do ponedjeljka. Uoči prvog podbacivanja liga je dobila i generalnog sponzora, prvog nakon 12 godina, pa će tako 13 klubova igrati za što bolji plasman u Hrvatski Telekom Premijer ligi.

Njezin početak s nestrpljenjem iščekuje i jedini slavonski stanovnik elitne divizije. Vrijednosnice Osijek će u nedjelju, točno u podne krenuti u svoju devetu uzastopnu sezonu među najboljim klubovima. Kada se igra u ovom neobičnom terminu, znači da je domaćin Zagreb, koji u svom Trnskom većinom dočekuje goste u vrijeme ručka. “Brokeri” ne žele ostati “gladni”, žele uspješan start i odmah staviti bodove na konto. S njima su se iz Trnskog vratili prošle sezone, kada je Zagreb bio mnogo kvalitetniji nego sada.

- Vidim da imaju svojih problema, nedavno im je s klupe odstupio Danijel Jusup, kojeg je zamijenio Nikola Garma. Otišli su im nositelji igre, kadar im je znatno slabiji i mlađi. Možda nas to na papiru gura u ulogu favorita, ali treba biti oprezan. Ovo je start sezone, prva utakmica ima svoje zamke, a mi ih se moramo potruditi izbjeći. Najvažnije je da smo spremni i zdravi, a jasno je da želimo prvih 40 minuta obilježiti i pozitivnim rezultatom - kaže trener košarkaša s Drave, Vladimir Krstić, koji u prvoj utakmici od svojih igrača prije svega mora dobiti pravi pristup. Naime, svako opuštanje i razmišljanje da je Zagreb slab može se obiti u glavu. No, igrači su maksimalno motivirani, jedva čekaju start, stoga bi iz metropole trebale stići i povoljne vijesti.

Osim u Trnskom, nedjelja još donosi dvoboj Zabok - Šibenik (HRT, 15 sati), u subotu igraju Alkar (Sinj) - Ribola Kaštela i Škrljevo - Hermes Analitica (Zagreb). Kolo u ponedjeljak zaključuju Jazine Arbanasi (Zadar) - Cibona (Zagreb), dok je slobodan Split.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

NA AKADEMIJI KRPAN&BABIĆ

"Sportom do zdravlja" za predškolce

POLUFINAE DAVIS CUPA: HRVATSKA - SAD

Hrvatska korak do finala

Najčitanije iz rubrike