Crna kronika
POLICIJA O ZLOČINU U ĐAKOVU

Krvavi odvijač bio je u autu 57-godišnjaka
Objavljeno 7. listopada, 2017.

Vezani članci

RAZMIRICE ZBOG ZEMLJE KULMINIRALE UBOJSTVOM

Izbo ga odvijačem, samo jedan ubod bio je koban

OSIJEK - U povodu zločina u Đakovu, kada je u četvrtak ubijen Božo Tolušić (64), policija je o kriminalističkoj istrazi i uhićenju osumnjičenog Nikole Žeravice (57), izvijestila javnost na konferenciji za novinare.

- U četvrtak u prijepodnevnim satima zaprimili smo dojavu da se u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Đakovu dogodilo ubojstvo. U suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom Osijek, očevidna ekipa PU je utvrdila osnovanost sumnje da je 57-godišnjak ispred pekarske radnje uočio 64-godišnjeg poznanika. Između njih je došlo do svađe, nakon čega je 57-godišnjak 64-godišnjaku oštrim predmetom zadao više ubodnih rana. Od težine zadobivenih ozljeda 64-godišnjak je preminuo na mjestu događaja - rekao je Tomislav Gall, voditelj službe općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske. Policija je naknadno u automobilu 57-godišnjaka pronašla predmet s kojim je ubijen Tolušić. Neslužbeno doznajemo da je riječ o odvijaču.

Nakon ubojstva 57-godišnjak je otišao, no brzom i efikasnom intervencijom djelatnika policije ubrzo je pronađen, uhićen i doveden u zgradu policije u Đakovu, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Motivi ovog ubojstva su neriješeni poslovni odnosi koji su trajali dulje vrijeme između njih dvojice.

- Nakon kriminalističkog istraživanja 57-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu PU osječko-baranjske. Protiv njega smo Županijskom državnom odvjetništvu Osijek podnijeli kaznenu prijavu zbog kaznenog djela ubojstva, za što je zapriječena kazna zatvora od najmanje pet godina - rekao je Gall, dodajući na novinarsko pitanje kako je 57-godišnjak ranijih godina bio u policijskoj evidenciji, ali ne zbog kaznenog djela protiv života i tijela.M.Bugarić

Najčitanije iz rubrike