Osijek
OVE ZIME NEMA KRIZE

U tjedan dana planuli
skijaški aranžmani
Objavljeno 7. listopada, 2017.
I dok jedni uživaju na padinama europskih skijališta, drugi ne vole hladnoću, pa od zime bježe i na Tajland, Maldive, Bali...

Iako mnogi Osječani još uvijek razmišljaju o ljetu, neki od njih brčkanje u moru već su zaboravili i “bacili se” na planiranje zimskog odmora. Turističke agencije već bilježe velik interes za svoje first minute skijaške aranžmane za zimu 2017./18.

Osječani su ponovno pokazali da svoje slobodno vrijeme vole ranije isplanirati i pri tome ostvariti uštedu.

Potvrđuju to u osječkoj poslovnici agencije Kompas, gdje se već naveliko prodaju skijaški aranžmani u najpoznatijim skijalištima Austrije, Slovenije i Italije.

- Iako smo katalog sa skijaškim ponudama izdali pretprošli tjedan, bilježimo golem interes Osječana za skijanja. I nisu to samo upiti, dosta se aranžmana već rasprodalo. Kada su u pitanju hoteli na najtraženijim destinacijama, u nekim u razdoblju od 6. do 13. siječnja više nema mjesta. Oni koji na skijanje s djecom isključivo traže ovaj termin svjesni su da moraju puno ranije rezervirati kvalitetni smještaj. Naravno, ljudi ranije kupuju skijaške aranžmane i zbog popusta first minute ponude koji u nas iznosi 10 posto. To nije zanemarivo, posebno zato što u pojedinim aranžmanima popust vrijedi i za skijaške karte koje je moguće kupiti unaprijed - kaže Nataša Šegavčić iz osječke poslovnice agencije Kompas.

Iz agencije Ora tours doznajemo, pak, kako Osječani tradicionalno vole putovati organiziranim prijevozom.

- Oni koji vole skijati i imaju naviku odlaska na skijanje putovanja planiraju već krajem kolovoza. Svakodnevno primamo upite o skijaškim aranžmanima i na osnovi njih smo i kreirali svoju ponudu. Ona je tradicionalno vezana uz popularni 'školski termin' u novoj godini koji ove godine 'pada' od 8. do 13. siječnja, kada će se na skijanje zaputiti najveći broj Osječana. Ide se u Austriju i Francusku - kaže Nada Menalo iz Ora toursa te dodaje zanimljivost. Osječani su ove godine pokazali kako sve više prate svjetske trendove kada su u pitanju zimski odmori daleko od snijega i skijaških staza.

- Za već spomenuti 'školski' termin u siječnju sve više upita bilježimo za daleka putovanja u toplije krajeve. Osječani žele zimske praznike provesti na Tajlandu, Maldivima, Baliju. Naravno, riječ je o individualnim putovanja te vrijednosti aranžmana koja se kreće oko 10 tisuća kuna po osobi. Upravo smo prodali jedan takav aranžman za Tajland u koji su za 10 tisuća kuna uključeni smještaj, prijevoz avionom i svi obilasci. Ako se tako gleda, riječ je o kvalitetnim putovanjima po povoljnim cijenama, pa stoga i ne čudi što ih građani, posebno oni koji nisu veliki zaljubljenici u zimu, radije odabiru - kaže Menalo.

Ivana SOLAR
Udarni tjedan od 6. do 13. siječnja

Kako napominju u svim turističkim agencijama, najviše će se putovati za vrijeme trajanja zimskih školskih praznika koji ove godine traju od 27. prosinca do 13. siječnja, s najvećim udarnim terminom od 6. do 13. siječnja. Procjenjuje se da će sedmodnevno skijanje četveročlanu obitelj s dva tinejdžera stajati 10 tisuća kuna uz boravak u hotelskom smještaju, dok će oni koji se odluče na apartmanski smještaj proći oko tri tisuće kuna jeftinije.

Možda ste propustili...

TEHNIČKA ŠKOLA RUĐER BOŠKOVIĆ

55. godišnjica mature

RADIONICA TEHNIKA DISANJA I OPUŠTANJA

Tri dana za Program sreće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA ZGRADA PRVE GIMNAZIJE

Odabrano idejno rješenje za Opću gimnaziju

2

KRAJEM SRPNJA

Zatvara se slastičarnica "Sunčana"

3

ZBOG AKTIVNIH VELIKIH GRADILIŠTA?

Stanovnici Donjeg grada suočeni s najezdom mrava

oglas