Osijek
TRODNEVNI KONGRES DJEČJEG ZDRAVLJA

Ranom intervencijom do boljeg razvoja djece s poteškoćama
Objavljeno 7. listopada, 2017.

Pod pokroviteljstvom predsjednice RH, Ministarstva zdravstva, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka od 6. do 8. listopada u Osijeku se, u hotelu Osijek, održava Kongres dječjeg zdravlja s međunarodnim sudjelovanjem. Eminentni stručnjaci iz područja pedijatrije upozorili su na negativne demografske pokazatelje, potrebe djece, ali i senzibilizirali javnost na važnost zdravog odrastanja i preventivne zaštite djece.

- Glavna je tema rane intervencije u djetinjstvu kako bismo djeci s posebnim potrebama i djeci s poteškoćama u razvoju omogućili bolji razvoj, ostvarenje njihovih prava i što bolje provođenje liječenja. Želimo unaprijediti kvalitetu života djece i zdravstvene zaštite, ali i otvoriti pitanje vezano uz zdravu prehranu, njegu i položaj djeteta u društvu - ispričala je Đurđa Španović, predsjednica Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju Hrvatski liječnički zbor.

Jedan je od važnih koraka u razvoju djeteta, prema riječima dr. Marinele Planinić, čitanje, te upozorava da su djeca izložena virtualnom svijetu, što svakako nije dobro za kvalitetu njihova života. Dovoljno je, kaže, samo 15 minuta čitanja djetetu dnevno kako bismo mu pomogli u boljem razvoju, umjesto da su još od najranije dobi izložena virtualnom svijetu. Slaže se s tim i dogradonačelnica Žana Gamoš, koja je pozdravila organizaciju ove značajne manifestacije te je iz pozicije majke naglasila da su pedijatri roditeljima prvi partneri u odrastanju djeteta. “Ovaj će Kongres senzibilizirati Osječane na važnost zdravog odrastanja i preventivne zaštite naše djece”, zaključila je Gamoš. M. Mihelić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ ZA NAJBOLJA OSTVARENJA MLADIH HRVATSKIH FOTOGRAFA

IV. Biennale o temi "Refleksije"

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA OSIJEK

Tjedan Harryja Pottera od 27. kolovoza do 1. rujna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠTEĆENJA NA NEDAVNO OBNOVLJENOJ FASADI

Završetak obnove bivše Ugo-škole tek nagodinu

2

SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Županija o ponudi Grada za kupnju udjela u RRA-u

3

OD 16. KOLOVOZA FINALNA SNIŽENJA

Najveće gužve "lovaca na popuste" očekuju se u subotu i nedjelju

oglas