Osijek
KLINIČKI BOLNIČKI CENTAR OSIJEK

Do kraja godine bit će 11 novih ili saniranih dizala
Objavljeno 7. listopada, 2017.

Ove godine u Kliničkom bolničkom centru Osijek bit će obnovljeno, odnosno sagrađeno ukupno 11, a sljedeće godine još pet dizala.

- Projekt obnavljanja dizala počeo je prošle godine i sa zadovoljstvom možemo reći da je u zgradi Maternitea šest dizala, na Kirurgiji četiri, a novo će dizalo do početka prosinca dobiti i Zavod za maksilofacijalnu i oralnu kirurgiju. Podsjećam da je pravobraniteljica za osobe s invaliditetom svojedobno upozorila na to da ORL i MFK nemaju osiguran adekvatan pristup osobama s invaliditetom, što je točno. No, propust će biti ispravljen do početka prosinca kada je krajnji rok za završetak radova na vanjskom staklenom dizalu koje će imati četiri etaže, od podruma do drugoga kata - pojasnio je dr. Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek. Dodaje kako je godinama ta zgrada, koja ima stacionar i operacijski blok, bila bez dizala.

Četiri su dizala obnovljena i u zgradi Klinike za kirurgiju. Dr. Kopić upozorava kako prednje, manje dizalo u toj jedinici nije radilo pune tri godine. Sad su dva u funkciji, opremljena su Brailleovim pismom i zvučnom najavom, a završetak je radova na preostala dva predviđen za oko tri tjedna.

Inače, dizalo na Radiologiji ovih je dana bilo u kvaru, no dr. Kopić ističe kako je sada popravljeno. Ta će ustrojstvena jedinica dobiti i tzv. podiznu platformu koja će, u slučaju kvara dizala, služiti za prevoz pacijenata. Uz pacijente s Radiologije, moći će je koristiti i pacijenti s Onkologije. To je, dakle, 11. dizalo koje će biti sanirano, odnosno postavljeno u osječkom KBC-u. M. Mihelić

U 2018. JOŠ PET DIZALA

Projekt obnavljanja dizala u KBC-u neće završiti s krajem 2017. godine. Naime, već za sljedeću godinu u planu je još pet novih dizala.

- Na Klinici za unutarnje bolesti bit će tri dizala, jedan na Klinici za infektivne bolesti i najvjerojatnije na mjestu buduće Klinike za psihijatriju još jedno. Zavod za dermatologiju i venerologiju ostaje bez dizala, jer će u perspektivi djelatnici preseliti, a spomenuti objekt više ne bi trebao biti zdravstvene namjene - poručio je dr. Kopić.

Možda ste propustili...

ZANEMARIVALI UVID U STANJE PRIČUVE

Ostali šokirani polupraznom blagajnom

OSJEČANI UZNEMIRENI ZBOG SJEČE STABALA U SAKUNTALI

Na mjesto posječenih stabala posadit će mlade lipe i ukrasne trešnje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA ZGRADA PRVE GIMNAZIJE

Odabrano idejno rješenje za Opću gimnaziju

2

KRAJEM SRPNJA

Zatvara se slastičarnica "Sunčana"

3

ZBOG AKTIVNIH VELIKIH GRADILIŠTA?

Stanovnici Donjeg grada suočeni s najezdom mrava

oglas