Ekonomija
VODOVOD OSIJEK

Upravljanje pitkom vodom posao je svih nas, čuvajmo ju
Objavljeno 7. listopada, 2017.

Upravljanje pitkom vodom - posao je svih nas. Čuvajmo vodu. Ove dvije rečenice moto su ovogodišnjeg izložbenog nastupa tvrtke Vodovod Osijek. Poruka je, drži Alen Prnjat, iz Odjela marketinga tvrtke Vodovod Osijek, jasna - briga oko upravljanja pitkom vodom je i na proizvodačima vode, ali i na potrošačima. Zbog toga je Vodovodu izuzetno važna interakcija s potrošačima, pa upravo ovakve nastupe koriste za edukativne poruke.

- Ove godine želimo podsjetiti na velike infrastrukturne projekte koje realiziramo. No, ovaj put smo otišli i korak dalje, želimo naglasiti kako je upravljanje vodom posao svih nas. Iskazali smo koje gubitke potrošači čine ako su im, primjerice, neispravne slavine - kazuje Prnjat.

Samo jedan primjer za ilustraciju - ako iz slavine kapa jedna kap u sekundi, to je za jedan dan pet litara vode, odnosno za godinu dana 1880 litara. - Budući da smo mi realizacijom infrastrukturnih projekata, što uključuje i popravke čvorišta, zamjene cjevnog materijala i svega ostalog dosegnuli visok nivo kvalitete, postigli smo da su gubici u vodoopskrbi ispod 30 posto, po čemu smo jedan od najkvalitetnijih vodovoda u Hrvatskoj. Ovo je prilika da s tim upoznamo potrošače te da i njih zamolimo da oni budu dobri gospodari u upravljanju vodom - poručuje zaključno Prnjat. D.Kuštro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana