Ekonomija
OKUPLJANJE GOSPODARSTVENIKA ŠIROKOSADRŽAJNOG PROGRAMA

Sajmovanje u Osijeku i dalje je s naglaskom na proizvodnju zdrave hrane
Objavljeno 7. listopada, 2017.
Sajam pruža izlagačima velike mogućnosti da pojačaju svoju tržišnu konkurentnost

Tvrtka Osječki sajam, jubilarni, dvadeseti put organizator je i domaćin “Osječkog jesenskog sajma”.

Jučer je na sajamsko-izložbenom prostoru na osječkom Pampasu započelo novo sajamsko izdanje, koje, prema uvodnim riječima Alena Vukašinovića, direktora tvrtke organizatora, predstavlja 220 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Sajam je u ovom terminu mjesto okupljanja gospodarstvenika širokosadržajnog programa s naglaskom na poljoprivredu (ratarstvo, poljoprivredna mehanizacija), pčelarstvo, prehranu, stanovanje, graditeljstvo, opremanje i autohtone proizvode naše regije.

- Ukupan sadržaj i aktivnosti koje će se do nedjelje, 8. listopada, ovdje događati neupitno svjedoči o opravdanosti njegovanja i razvijanja sajamske tradicije - naglasio je u pozdravnoj riječi Vukašinović.

Odraz tradicije

I ova se manifestacija održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, HGK - Županijske komore Osijek i županijskog HOK-a Obrtničke komore.

Goste je u ime Grada Osijeka pozdravio Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika, a koji je istaknuo da je po njemu i ovaj sajam odraz tradicije i kulture življenja u Osijeku, ali i jedinstven pozitivan primjer uspješne suradnje te povezivanja s gradovima iz drugih regija, županija ali i državama.

- Ovakve manifestacije, osim što predstavljaju i promiču gospodarske subjekte, pogodne su i za predstavljane gospodarskog potencijala što uvelike pridonosi da ova manifestacija ima ovako velik broj izlagača - zadovoljno će Piližota.

U ime Ministarstva poljoprivrede izlagače je pozdravio Krunoslav Karalić, pomoćnik ministra poljoprivrede, najavivši cijeli niz mjera za poboljšanje stanja na tržištu da bi se poljoprivrednicima olakšao prije svega plasman proizvoda.

Redoviti nastupi

Naposljetku, kao izaslanik premijera Vlade RH, sajamsku priredbu otvorio je Petar Lagator, ujedno i zamjenik osječko-baranjskog župana.

- Sajmovanje i dalje u Osijeku ima najveći naglasak na poljoprivrednu proizvodnju, posebice zdrave hrane, pa očekujem da će i ovaj put ovaj sajam svojim mogućnostima i kontaktima pružiti proizvođačima i izlagačima mogućnost da pojačaju svoju tržišnu konkurentnost i da proizvodnja autohtonih proizvoda bude održiva - naglasio je Lagator.

HGK i HOK i ovaj put, svatko na svome sajamskom prostoru, objedinjeno predstavljaju svoje članice, a na izložbeno-prodajnom sajmu predstavljaju se i Grad Otok te općine Semeljci i Antunovac.

Kako je ovogodišnje 22. Nacionalno ocjenjivanje meda dio manifestacije Dani meda, koja se u našem gradu održava na više lokacija uz podršku HGK-a ŽK Osijek i u suradnji sa Županijskim savezom pčelara Osječko-baranjske županije, tako je i na sajmu velik broj proizvođači meda koji se posjetiteljima predstavljaju uz brojne degustacije i prezentacije.

Organizatori i ovaj put posebno naglašavaju značenje nastupa proizvođača poljoprivredne mehanizacije, čiji redoviti nastupi svjedoče o uspješnosti opstanka i afirmaciji njihove djelatnosti.

Danas (subota) i sutra radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati, uobičajeno ulazak i parking su slobodni.

Među medijskim pokroviteljima ove manifestacije su i Glas Slavonije, Agro glas i Glas lova i ribolova.

Dario KUŠTRO

Radno vrijeme Sajma je od 10 do 19 sati na sajamskom prostoru Pampasa

NAPOKON NOVI PROSTOR

Neupitna je potreba Osječkog sajma za vlastitim sajamskim prostorom. Nakon nekoliko godina “ideje i želje”, čini se da sada postoji i suglasje da se to doista i ostvari. Dogradonačelnik Piližota najavljuje namjeru izgradnje novog polivalentnog prostora za potrebe sajma, a tome se podrškom pridružio i dožupan Lagator.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAGLO USPORAVANJE INFLACIJE

MMF podigao prognozu za svjetsko gospodarstvo

2

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

3

OD POČETKA TRAVNJA DO KRAJA LISTOPADA PLANIRANO OKO 758.000 LETOVA

Španjolski avioprijevoznici povećavaju kapacitete