Regija
PROGRAM “KORAK U SAMOSTALNOST”

“Moj prijatelj volonter”
Objavljeno 7. listopada, 2017.

ŽUPANJA

U sklopu programa “Korak u samostalnost”, Društvo za pomoć osobama s invaliditetom Golubovi Županja provodit će aktivnost “Moj prijatelj volonter” kojom će se pružati individualna pomoć i podrška djeci i mladima s teškoćama u razvoju. Aktivnost uključuje volontere koji će odlaziti u zajednicu s djecom ili mladima s teškoćama u razvoju, individualni rad ili rad u maloj grupi te pomoć u učenju.

Ciljana skupina programa su djeca s teškoćama u razvoju s područja Županje i Babine Grede te mladi s invaliditetom s područja Županje i okolnih sela, a opći cilj koji se želi postići je podizanje kvalitete njihovih života. Sve aktivnosti usmjerene su na prevenciju institucionalizacije i povećanje njihovog socijalnog uključivanja. Kako bi korisnici programa lakše svladali svoje školske obveze iz Društva Golubovi pozivaju zainteresirane građane da postanu njihovi prijatelji volonteri.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 099/4730-833, a građani su pozvani da posjete igraonicu na adresi Aleja Matice hrvatske 8, u Županji. M.L.O.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana