Regija
ZBOG NEZADOVOLJSTVA IZBORNIM REZULTATIMA

Raspušten HDZ Valpovo, povjerenik Ivanović
Objavljeno 7. listopada, 2017.

VALPOVO - Zbog nezadovoljavajućih rezultata na proteklim lokalnim izborima u Valpovu, prije desetak dana donesena je odluka o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Valpovo, koji je trenutačno u fazi konsolidacije i koji bi u roku od šest mjeseci nakon temeljite pripreme i provođenja unutarstranačkih izbora trebao dobiti nove čelne ljude. Njihov primarni zadatak bit će da iz sadašnje situacije stranka u Valpovu iziđe jača i da u sljedećem izbornom ciklusu Valpovu i Valpovčanima pokaže da im upravo HDZ može pružiti najviše, poručio je s konferencije za novinare povjerenik HDZ-a za Grad Valpovo i osječko-baranjski zamjenik župana Goran Ivanović, uz kojeg su govorili i HDZ-ovi valpovački gradski vijećnici.

- Naglašavam da HDZ u Valpovu nije raspušten ni zbog kakvih podjela unutar njega, nego zbog slijeda događanja nakon izbora, kada smo na izbornoj pobjedi čestitali novom gradonačelniku Matku Šutalu, ali i pokazali snagu okupivši većinu u Gradskom vijeću ne da bismo bili prepreka u radu novim gradskim čelnicima, nego da bismo nastavili dobre i kvalitetne projekte koji su počeli tijekom prošlog mandata i potvrdili da novoj vlasti i građanima HDZ nije neprijatelj nego partner, kojem je također cilj stvoriti uvjete za bolji život svim građanima ovog grada - kazao je između ostalog novoimenovani povjerenik HDZ-a za Grad Valpovo.

Uz povjerenika Ivanovića, na konferenciji je govorio i bivši gradonačelnik Valpova Leon Žulj, osvrnuvši se na projekte i investicijski ciklus koji se nastavlja te izrazio žaljenje zbog gubitka vremena na rasprave koje su izvan fokusa gospodarskog razvoja.

Na događaje na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Valpova osvrnuo se, pak, vijećnik Dubravko Kučinac prigovorivši vladajućima zbog plasiranja netočne informacije da je HDZ bio protiv ukidanja vijećničkih naknada. On je naglasio kako se HDZ ne protivi predloženoj mjeri, ali prije toga žele da izvršna vlast svojim primjerom pokaže na djelu kako štedjeti, povukavši paralelu za to s odnedavno profesionalnim obnašanjem dužnosti zamjenice gradonačelnika, dosadašnjim zapošljavanjima te najavom novih. Iste teme dotaknuo se i predsjednik Gradskog vijeća Dejan Pisačić, dok je vijećnik Vito Matoković, zamjerivši gradonačelniku Šutalu na prozivanju bivše vlasti za netransparentno trošenje sredstava, pozvao da se kvalitetnije valorizira i primjereno nagradi rad u vijećima mjesnih odbora. L. Aničić

Konferencija za novinare

Lidija ANIČIĆ

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana