Regija
JOŠ JEDAN GLAZBENO-SCENSKI SPEKTAKL

Lovci i dvorska svita na đakovačkoj Ergeli
Objavljeno 7. listopada, 2017.

ĐAKOVO - U Državnoj ergeli Đakovo, u prostoru zatvorene jahaonice 28. listopada održat će se jedinstven glazbeno-scenski spektakl. Ergela Đakovo i “Lipicanska barokna raskoš” pripremili su izuzetno atraktivan program za posjetitelje.

- Zakoračite zajedno s nama u 19. stoljeće i uživajte u priči o lovačkoj svečanosti kakve su se u davna vremena održavale u hrvatskim dvorcima. Vodimo vas na uzbudljivo putovanje kroz priču o ljubavi prema prirodi i brizi za očuvanje divljači, priču o poštovanju prema lovini i strogom protokolu. Kroz ovu svečanu predstavu oživjet će prošlost i sjaj dvoraca, dvorskih ponosnih paradnih lipicanskih konja kakvima se dičilo visoko plemstvo, prikazujući ih upravo u lovu - najavljuju u đakovačkoj Ergeli. Scene povratka iz lova, lovci odjeveni u svečane odore u pratnji lovačkih pasa, lovci sa sokolima i sjajne kočije dvoprega i četveroprega s dvorskom svitom samo su dio jedne prekrasne priče u ovoj predstavi.

- Posebna atrakcija bit će zasigurno nastup lovaca rogista, kao i nastup dame, dresurne jahačice u jahaćim damskim lovačkim haljinama, u povijesnim damskim sedlima na razigranim lipicancima. Sve u vrtlogu glazbe posvećene lovu - najavljuju u Ergeli te ističu:

- Vjerujemo da će ova svečana manifestacija poput Božićnog bala lipicanaca predstaviti gledateljima lovstvo na jedan drugačiji način kako bi postali pravi ljubitelji lovačkih svečanosti u stilu svetoga Huberta!

Rezervacije se mogu izvršiti na broj telefona 031/822-535, te na mail adresu: svetihubert2017@gmail.com. U Ergeli napominju kako ulaznica košta 150 kuna, a uključuje svečanu lovačku večeru uz razgledavanje Ergele. M.M.

Možda ste propustili...

ŽUPANJCI 51. PUT POKAZALI KAKO SE ČUVA BAŠTINA

Šokačko sijelo treba doživjeti, njegovu atmosferu osjetiti!

LOŠI REZULTATI ZIMSKOG PREBROJAVANJA

Topla zima je prepolovila broj ptica močvarica

Najčitanije iz rubrike