Regija
JOŠ JEDAN GLAZBENO-SCENSKI SPEKTAKL

Lovci i dvorska svita na đakovačkoj Ergeli
Objavljeno 7. listopada, 2017.

ĐAKOVO - U Državnoj ergeli Đakovo, u prostoru zatvorene jahaonice 28. listopada održat će se jedinstven glazbeno-scenski spektakl. Ergela Đakovo i “Lipicanska barokna raskoš” pripremili su izuzetno atraktivan program za posjetitelje.

- Zakoračite zajedno s nama u 19. stoljeće i uživajte u priči o lovačkoj svečanosti kakve su se u davna vremena održavale u hrvatskim dvorcima. Vodimo vas na uzbudljivo putovanje kroz priču o ljubavi prema prirodi i brizi za očuvanje divljači, priču o poštovanju prema lovini i strogom protokolu. Kroz ovu svečanu predstavu oživjet će prošlost i sjaj dvoraca, dvorskih ponosnih paradnih lipicanskih konja kakvima se dičilo visoko plemstvo, prikazujući ih upravo u lovu - najavljuju u đakovačkoj Ergeli. Scene povratka iz lova, lovci odjeveni u svečane odore u pratnji lovačkih pasa, lovci sa sokolima i sjajne kočije dvoprega i četveroprega s dvorskom svitom samo su dio jedne prekrasne priče u ovoj predstavi.

- Posebna atrakcija bit će zasigurno nastup lovaca rogista, kao i nastup dame, dresurne jahačice u jahaćim damskim lovačkim haljinama, u povijesnim damskim sedlima na razigranim lipicancima. Sve u vrtlogu glazbe posvećene lovu - najavljuju u Ergeli te ističu:

- Vjerujemo da će ova svečana manifestacija poput Božićnog bala lipicanaca predstaviti gledateljima lovstvo na jedan drugačiji način kako bi postali pravi ljubitelji lovačkih svečanosti u stilu svetoga Huberta!

Rezervacije se mogu izvršiti na broj telefona 031/822-535, te na mail adresu: svetihubert2017@gmail.com. U Ergeli napominju kako ulaznica košta 150 kuna, a uključuje svečanu lovačku večeru uz razgledavanje Ergele. M.M.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKA OŽIVILA NEKADA NAJVEĆU PLANTAŽU

Obnovljeno 600 hektara borinačkog voćnjaka

2

DANIJELA FIRŠT ODLUČILA PROMIJENITIŽIVOT

U 39. godini krenula je u vlastiti posao - lončarstvo

3

NAJAVLJENO POSKUPLJENJE

Do Nove godine cijena metra drva bit će 400 kuna