Regija
“EKSPRESNA” SJEDNICA

Revizija: Grad je radio odgovorno
Objavljeno 7. listopada, 2017.
Državni ured za reviziju dodijelio im je bezuvjetno mišljenje o finacijama Našica

NAŠICE - Za 15 minuta, usvajanjem 15 točaka dnevnog reda, jednoglasno i ekspresno, bez rasprave, završena je 3. sjednica Gradskog vijeća Našica. Takvo kratko, idilično i neuobičajeno mirno zasjedanje prekinuto je jedino pri usvajanju izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Našica za 2016. godinu. Državni ured za reviziju ponovno je Našicama dodijelio bezuvjetno mišljenje, a predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Pintarić rekao je kako je ponosan na činjenicu da su Našice jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je dobio takvo mišljenje.

- Ovo je samo slijed dugog niza godina revizija i sveobuhvatne provjere kompletnog poslovanja Grada te dobivanja bezuvjetnog mišljenja. Malo je gradova koji dobivaju bezuvjetno mišljenje - komentirao je nalaz Pintarić te zaključio kako se u Našicama nastavlja tradicija kvalitetnog rada gradske uprave na čelu s gradonačelnikom.

Usvajanju predloženih odluka i zaključaka prethodio je brzi aktualni sat od dvadeset minuta, a vijećnička pitanja postavili su vijećnici iz redova HDZ-a Josip Matek i Ivan Keglević. Zanimale su ih investicije u gradu, stanje s energetskom obnovom te prijavama na natječaje ministarstva i EU fondova.

U svezi s investicijama gradonačelnik Josip Miletić rekao je kako je u tijeku rekonstrukcija drugog dijela Vinogradske ulice, vrijednosti 1,5 milijuna kuna, sanacija odvodnje oborinskih voda u Ulici kralja Tomislava, vrijednosti 670.000 kuna, te sanacija krovišta dvorca Marka Pejačevića (Malog dvorca), vrijednosti 400.000 kuna. Miletić je napomenuo kako uskoro počinju radovi obnove javne rasvjete u Sportskoj ulici u Jelisavcu u vrijednosti 200.000 kuna te obnova tornja kapele obitelji Pejačević. Sve te investicije, prema Miletićevim riječima, trebale bi završiti za mjesec i pol dana.

Što se tiče energetske obnove, gradonačelnik Miletić je izvijestio kako počinje obnova šest zgrada u privatnom vlasništvu u gradskom središtu u vrijednosti šest milijuna kuna te najavio i energetsku obnovu Dječjeg vrtića Zvončić i Srednje škole Isidora Kršnjavoga.

- Kroz mjesec dana očekujemo raspisivanje natječaja na koji ćemo prijaviti projekt energetske obnove zgrade gradske uprave i policije. Isto tako, i našička bolnica je spremna prijaviti projekt, vrijedan između sedam i devet milijuna kuna - rekao je Miletić. Izvijestio je kako su na natječaj Ministarstva poljoprivrede za dodjelu sredstava iz fondova EU-a prijavljeni projekti gradnje ceste u Martinu, društvenog doma u Velimirovcu i dječjeg vrtića u Jelisavcu. Gradonačelnik Miletić rekao je kako se Grad prijavio i na Vladin program “Zaželi” kojim se planira zaposliti 50 žena te na dvije godine omogućiti briga i skrb za starije i nemoćne. Ukupna vrijednost projekta je sedam milijuna kuna. Napomenuo je kako su produženi javni radovi u Našicama te će se 75 ljudi do siječnja 2018. brinuti o uređenju grada.

Snježana FRIDL
ŠOŠTAREC U NEZAVISNE

Na sjednici su vijećnici informirani kako će dosadašnja vijećnica HDSSB-a Melita Šoštarec ubuduće djelovati kao nezavisna te kako je formiran Klub vijećnika HDZ-a.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana