Sport
KUGLAČKI NBC POKAL

Osijek u Münchenu među 27 momčadi
Objavljeno 5. listopada, 2017.

Nakon što su odradili tri kola u državnom prvenstvu, kuglači Osijeka okrenuli su se međunarodnim obvezama. Danas u Münchenu počinje NBC pokal, jedan od tri eurokupa, koji je ujedno i najbrojniji. U Bavarsku je stiglo čak 27 ekipa u muškoj i 18 u ženskoj konkurenciji, dok je u preostala dva natjecanja mnogo manji broj sudionika. Na natjecanju koje okuplja prvake država, Svjetskom kupu u Češkoj (Blansko) 14 je muških (među njima i splitski Mertojak) i devet ženskih (Zagreb) klubova, dok na Europapokalu (sudjeluju viceprvaci) u njemačkom Hirschau sudjeluje deset muških (Zaprešić) i devet ženskih (Mlaka) ekipa. Osječani u Njemačkoj žele konkurirati za mjesta koja vode u polufinale. Biti među četiri od 27 neće biti laka zadaća. Ali u kvalifikacijama (četvrtak, petak) kuglači s Drave žele biti u najboljem mogućem izdanju.

- U dva dana sve je moguće, a naravno da ćemo pokušati biti među klubovima koji će ostati u konkurenciji i preko vikenda, kada su na programu polufinalni dvoboji, te oni za konačan poredak. Konkurencija je žestoka, svakako u skupinu glavnih favorita pripada mađarski Repcelaki, koji i brani naslov pobjednika. Tu je njemački dvojac Staffelstein i Schwabsberg te slovenski Konstruktor i Beograd koji su osvajači dvostruke krune u svojim državama, te su mogli birati hoće li igrati Svjetski ili NBC pokal. Ako izborimo polufinale, bit će to sjajan doseg, a usto bismo i stekli pravo nastupa u Ligi prvaka - kaže Mario Mušanić trener/igrač KK Osijek.

Prvi bi na stazu trebao danas (9.50) Matija Tutnjević, a startnu šestorku čine Ivan Pušić, Mario Liović, Dario Radoš, Hrvoje Harkanovac i Mušanić, dok su u pričuvi Marko Tomić i Josip Rukavina. Uz Osijek, na NBC pokalu od naših još nastupaju kuglači splitskog Poštara te kuglačice Splita i Istre (Poreč). N.Benčina

Najčitanije iz rubrike