Sport
ZAVRŠNI GLANC ZA PH

Iva i kolegice imaju se pravo nadati i državnim medaljama
Objavljeno 4. listopada, 2017.

Članice osječkog KRŠG Rondo žele se što bolje pripremiti za Prvenstvo Hrvatske, kojemu su sljedećeg tjedna domaćin, a jedna od pripremnih postaja za nastup u dvorani Jug bio je i mađarski Jaszbereny. Osječke ritmičarke u brojnoj su i kvalitetnoj konkurenciji na Jaszbereny kupu ostvarile vrlo dobre rezultate i nastupima plijenile pozornost tamošnje publike.

Trenerica Branka Stojković u Mađarsku je vodila pet ritmičkih gimnastičarki i gotovo sve su stavile neku medalju oko vrata. Ponovno je zablistala Iva Janjić, koja je u konkurenciji djevojčica 2007. godišta pomela konkurenciju u višeboju i vježbi s vijačom, a s loptom je bila druga. Dva zlata i jedno srebro novi su dokaz kako je Iva u odličnoj formi i kako se Rondo na državnoj smotri u Osijeku može nadati dobrom plasmanu svoje ritmičarke.

Među djevojčicama 2008. godišta Paula Vujnovac bila je najbolja bez rekvizita, treća u višeboju i obruču. Barbara Čuljak (2006.) u Mađarskoj je dva puta završila na osmom mjestu (višeboj i vijača), a u vježbi s loptom bila je deveta. Medalje je osvojila Lorena Jelošek (2005.), i to tri bronce, u višeboju, čunjevima i traci. Patriciji Mate (2004.) nastup je u Mađarskoj prošao u znaku sedam. Bila je sedma u višeboju, čunjevima i traci.

Ovoga se vikenda “rondašice” odmaraju od natjecanja, ali ne i od treninga, a onda, 14. i 15. listopada, u osječku dvoranu Jug stižu najbolje hrvatske rimičke gimnastičarke, na 26. pojedinačno i ekipno PH. Naravno, među njima će biti i osječke “gracije”. I. Li.

Inga 18. u Zadru

“Rondašice” su boravile u Mađarskoj, a njihova je bivša članica Inga Rukovanjski odradila natjecanje u Zadru. U dvorani Višnjik na “Sirena kupu” nastupilo je 20 juniorki (2002./2004. godišta) iz Hrvatske, Njemačke, Švedske, Češke, Mađarske i Slovenije, a Inga je u toj vrlo jakoj konkurenciji bila među najmlađima i zauzela 18. mjesto u višeboju.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana