Sport
KREĆE NOVA FUTSAL SEZONA

Osijek Kelme pomlađen i osvježen po doigravanje
Objavljeno 5. listopada, 2017.

Sutra u Vrgorcu Osijek Kelme kreće u novu prvoligašku malonogometnu sezonu. Prošle su sezone Osječani ostvarili svoj najbolji plasman zauzevši peto mjesto kojim su drugi put izborili igranje u doigravanju.

No, tijekom ljeta trener Marin Smoje morao se suočiti s odlascima iskusnih igrača koji su sreću potražili u inozemstvu ili u nekim hrvatskim klubovima. Otišli su kapetan i vratar Ivan Mladina, te Zvonimir Horvat koji karijeru nastavlja u Njemačkoj, a u dresu “kelmaša” više nema ni Nikole Erora koji je najavio prekid karijere, ali ipak se odlučio nastaviti u redovima Broda 035. Dino Bartoluci odlučio se za prelazak u Nacional.

Prilika za Šalaja i Mijića

Tako će ova sezona za Osječane proteći u pokušaju afirmacije mladih snaga koje su već prošle sezone pokucale na vrata prve momčadi i pokazale se solidnom perspektivom.

- Prisiljeni smo osvježiti momčad što ne mora nužno biti loše. Bit će to prilika za afrimaciju Josipa Šalaja i Matiasa Mijića, koji su već imali određenu minutažu, a u tu kategoriju ulaze još Pranjić i Ćosić. Njima treba dodati i Željka Konrada, vratara koji nam je došao iz Sl. Broda. Glavni teret ostaje na iskusnima Duvančiću, Dakiću, Pandureviću, Nospaku i Ćurkoviću. Imat ćemo solidnu momčad koja će se, vjerujem, biti spremna boriti za pozicije između 5. i 8. mjesta, kaže Marin Smoje.

Ulazak u doigravanje je opet nekakav gornji cilj, no Smoje ističe kako on nije imperativ.

- Glavni cilj nam je mirna sezona bez stresa. Vjerujem kako ćemo to moći ostvariti, jer ovog ljeta mnogo je igrača iz naše lige otišlo u inozemstvo. Prema mojoj procjeni Split Tommy će biti nedodirljiv, a odmah iza njega su Novo vrijeme Apfel, Nacional i Futsal Dinamo. U drugoj skupini smo mi, Square, Brod 035, Vrgorac, Uspinjača i Crnica, a Potpićan '98 i Alumnus ipak su nešto malo slabiji. Ovih šest klubova iz srednje kategorije vidim u borbi za preostale dvije pozicije u doigravanju, kaže Smoje.

Drugi najmlađi

Roster Osijek Kelmea tako je drugi najmlađi u prvoligaškom društvu. Samo će dubrovački Square u sezonu ući s još mlađim snagama.

- Bez obzira na tu činjenicu vidim nas u borbi za peto i šesto mjesto, ali neću biti razočaran ako na kraju ne izborimo play-off. Glavni nam je cilj potpuna afirmacija tih mlađih snaga - priča Smoje.

Raspored u prvom dijelu sezone nije baš naklonjen Osječanima.

- Igramo šest utakmica u gostima, ali tome se treba prilagoditi, a ne praviti nekakvu famu. Na raspored ne možemo utjecati - smatra trener Osijek Kelmea.

Za početak Osječane sutra očekuje gostovanje u Vrgorcu. Početak sezone uvijek je pomalo nepredvidiv, pa je možda gostovanje na startu i bolja opcija.

- Mogu se složiti kako je u prvoj utakmici uvijek bolje gostovati. Na početku smo si svi još određene nepoznanice. Niti imamo jasnu sliku o svojoj vrijednosti, niti o suparniku, a određeni imperativ uvijek je na strani domaćina. Zato će nam biti ipak nešto lakše igrati. U svakoj sezoni želimo napraviti iskorak na planu igre, dobro smo radili, a posebno me veseli što smo sposobni stvarati vlastite igračke vrijednosti, jer Saša Voldin koji se brine o našim mladim igračima radi odličan posao - zaključio je Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Dalibor KELER
PROMJENE U SUSTAVU NATJECANJA

Plenum klubova Prve HMNL izglasao je manje promjene u sustavu natjecanja za novu sezonu. Pričalo se kako će nakon osnovnog dijela sezone u doigravanju put nastaviti samo četiri prvoplasirane momčadi, ali to se nije dogodilo. Prijedlog Plenuma je, koji još treba potvrditi Komisija za mali nogomet HNS-a, neka ostane sustav od prošle sezone po kojem se u doigravanje plasiralo šest prvoplasiranih momčadi. Jedina predložena promjena tiče se finala doigravanja koje se više ne bi igralo na tri, već na dvije dobivene utakmice.D.Kl.

PET PROVJERA

Osijek Kelme - Novi Sad 5:7

Osijek Kelme - Bjelovar 2:0

Osijek Kelme - Uspinjača 4:3

Osijek Kelme - Futsal Dinamo 4:4

Osijek Kelme - Brod 035 7:4

Najčitanije iz rubrike