Sport
NK OSIJEK II

Čekaju napadače
Objavljeno 4. listopada, 2017.

Iza druge momčadi Osijeka tjedan je u kojem je imala tri susreta. Uspješno je apsolvirala gostovanja u Belišću i Slavonskom Brodu, a kod kuće u derbiju remizirala protiv Čepina (0:0).

S obzirom na to da je ta momčad ovog ljeta pretrpjela ozbiljne promjene u igračkom kadru, rezultati koje postiže na početku trećeligaške sezone sasvim su zadovoljavajući. A bili bi sigurno još bolji kada bi trener Dino Skender na raspolaganju imao bar u jednoj utakmici sve igrače.

- Najveći nam je problem nestandardnost. Uvijek nam zbog raznih razloga nedostaje nekoliko igrača, pa nikako ne uspijevamo sastaviti najbolju momčad. Evo, u posljednja dva-tri kola bar smo se malo standardizirali i to se odmah osjetilo na kvaliteti igre i rezultatima. Utakmica protiv Marsonije u Slavonskom Brodu bila je najbolja igra otkako sam preuzeo tu momčad - kaže Dino Skender, trener Osijeka II.

Protiv Čepina njegova je momčad imala dominaciju, ali nije našla rješenje kako probiti organiziranog suparnika. U biti, ta realizacija jedini je još element koji nije na željenoj razini. Naime, u sedam kola ni jedan klasični napadač još nije pogodio suparničku mrežu.

- Slažem se kako je to segment u kojem možemo i moramo napredovati. Trebamo biti strpljivi i s Ripićem i s Ferićem, koji su tek došli pa im treba malo vremena za prilagodbu. No vjerujem kako će i njima, a i ostalim napadačima kojima raspolažemo, vrlo brzo krenuti - kaže Skender.

Ovog vikenda Osječane čeka gostovanje u Đakovu, u kojem će opet biti nekompletni. Naime, Čikvar se ozlijedio protiv Čepina, Lončar je dobio treći žuti karton, a Luka Marin bit će sa seniorskom momčadi u Mađarskoj.

- To je naš križ. Stalno smo prisiljeni nešto kemijati, ali dobro, bar su nam se vratili U-19 reprezentativci Lišnić i Ivić - priča Skender.

Ostaje samo pitanje hoće li se vratiti ponajbolji igrač te momčadi Hrvoje Ilić, koji je posljednjih tjedana bio izvan akcije zbog ozljede.

- On je u normalnom treningu, ali nećemo žuriti s povratkom. Nema potrebe, ići će s nama u Đakovo, a hoće li početi ili će biti na klupi, tek ćemo vidjeti. Samo znam kako u Đakovo odlazimo sa željom da se vratimo na pobjedničku stazu - zaključio je Dino Skender, trener Osijeka II.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike