Osijek
RADIONICE U ZOOLOŠKOM VRTU

Životinje treba voljeti
Objavljeno 5. listopada, 2017.

Kao i svake godine, osječki je Zoološki vrt 4. listopada organizirao zanimljive edukativne i zabavne radionice u povodu Svjetskog dana zaštite životinja. Prvi se put u organizaciju uključila i udruga ISKRA Waldorfska inicijativa, koja je, uz kreativnost, oslobodila i kritičko razmišljanje mladih ljubitelja životinja.

Svjetski dan zaštite životinja obilježava se od 1931. godine, kada se na konvenciji ekologa u Firenci prvi put upozorilo na alarmantne podatke o nestajanju brojnih životinjskih vrsta. Od tada udruge za zaštitu životinja diljem svijeta obilježavaju ovaj važan datum kako bi se javnost dodatno educirala. Stoga je i osječki Zoo vrt odlučio na pravi način obilježiti ovaj poseban dan, pozivajući najmlađe članove društva na učenje i zabavu u edukacijskoj učionici, ali i u izravnom kontaktu sa znatiželjnim životinjskim stanovnicima.

- Čovjek je najveći krivac za ovakvo nepovoljno ekološko stanje jer svjesno ili nesvjesno ugrožava životinje i njihova obitavališta. Zbog toga i nastojimo ponajviše raditi s djecom, kako bi na zanimljiv način, od malih nogu, stekli znanja o tome koliko je važno čuvati i voljeti životinje - objasnila je edukatorica u Zoo vrtu, Tatjana Elez. Ona je održala uvodno predavanje o ugroženosti životinja, nakon čega su učenici sedmog razreda OŠ Antun Mihanović prezentirali na koji se način brinu o svojim kućnim ljubimcima i koliko im znače u životu. ISKRA je potaknula i zanimljivu debatu o bioetičkoj temi “Zoo vrt – da ili ne”, na kojoj su učenici argumentirano iznosili svoje stavove. Također, ISKRA je mališanima iz Ekovrtića “Mak” i OŠ “August Šenoa” organizirala likovnu radionicu, na kojoj su slikajući životinje spoznali i drugu, umjetničku ljepotu simpatičnih stanovnika Zoo vrta. M. Mandić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GOTOVI GRAĐEVINSKI RADOVI

Kružni na Drinskoj prošao tehnički - dobio uporabnu dozvolu

2

NOVI PROBLEMI NA PROČELJU ZGRADE HNK

Derutna fasada još je jednom zaprijetila

3

SVJETSKO PRVENSTVO I KIŠA OBILJEŽILI POČETAK SEZONE

Neki su novac za more s obitelji potrošili za put na utakmicu u Moskvu

oglas