Osijek
PREKOGRANIČNA SURADNJA RH I SRBIJE

OŠ Ljudevita Gaja bit će energetski učinkovita
Objavljeno 5. listopada, 2017.

Mala vijećnica Osječko-baranjske županije jučer je ugostila uvodnu konferenciju projekta “Osposobljavanje za održivost - zelene i energetski učinkovite škole”.

Posrijedi je aktivnost koja se podupire novcem iz Europske unije u sklopu Interreg IPA - Programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije.

Uvodnoj konferenciji nazočili su predsjednik uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Osijek Stjepan Ribić, direktor Regionalne razvojne agencije Bačke iz Novog Sada Nemanja Starović, direktor Obnovljivih izvora energije d. o. o. Osijek Davor Kralik, ravnateljica Osnovne škole Ljudevita Gaja Aleksandra Krampač-Grljušić i ravnatelj Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn” iz Novog Sada Stanko Matić.

Kako nam je rečeno, svrha projekta je poticanje primjene energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u prekograničnom području. Osim obnove škola u Osijeku i Novome Sadu, provodit će se edukativne radionice za učenike različite dobi, stručnjake, ravnatelje i donositelje odluka. Kada je riječ o OŠ Ljudevita Gaja, ovim projektom bit će financirana energetska obnova športske dvorane i ugradnja sustava za ventilaciju. Također trebala bi biti izgrađena i mala fotonaponska elektrana na parkiralištu pokraj škole te zamijenjen sustav rasvjete u dvorani novim koji će biti napajan energijom iz fotonaponske elektrane. Vrijednost ukupnog projekta je 1.395.000 kuna, Europska unija financirat će 85 posto, a ostatak novca trebat će priskrbiti hrvatska strana. D. Celing

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAMPA PODIGNUTA - VLAK PROLAZI

HŽ: Vlak je jako sporo vozio?!

2

NEZADOVOLJNA STANARKA

Taksisti se boje dovesti
me do kuće u Sunčanoj

3

SUH TRAŽI POVRAT ISPLATE MIROVINA POŠTOM

Branka: Sada idem u banku, a što kad ne budem mogla?

oglas