Osijek
U TRENUTKU KVARA RAMPE U SVAČIĆEVOJ VOZAČ OSTAO NA PRUZI

HŽ tvrdi: Nitko nije bio ugrožen
Objavljeno 4. listopada, 2017.

Vezani članci

IPAK SE DOGODILO

U Svačićevoj vlak prolazio, a rampa ostala podignuta!

PRUŽNI PRIJELAZ U SVAČIĆEVOJ

Rampa se spušta, a vlaka niotkud

Nije samo pritužba čitateljice koja je ustupila fotografiju podignute rampe u trenutku prolaska vlaka na Svačićevoj ta koja je uznemirila javnost. Svjedočenja je mnogo, a istog dana kad se to dogodilo S. B. (podaci poznati redakciji) napisala je kako je automobilom posljednja prošla prugu prije nailaska vlaka, no vozač iza nje nije bio te sreće.

- Vozač iza mene ostao je na pruzi, no srećom vlak je stao pa je izbjegnuta tragedija - kaže Osječanka S. B.

Međutim, čini se da HŽ ne misli tako jer su nam na upit oko kvara odgovorili suprotno mišljenju brojnih vozača koje je samo puka sreća spasila od sudara s vlakom.

- Problem je detektiran u 7, a otklonjen u 7.25 sati. Dio uređaja na kojem je došlo do kvara zamijenjen je, no nije bila ugrožena sigurnost prometa ni sudionika u prometu - odgovaraju iz HŽ-a.

U tom trenutku nitko nije stradao, no činjenica jest da je u proteklih mjesec dana ondje promet pojačan, što, u slučaju kvara na pružnom prijelazu, itekako može biti opasno. Potvrđuju to i u PU osječko-baranjskoj, odakle doznajemo da je u protekla dva tjedna ondje došlo do prometne nesreće dvaju automobila, ali i da su policijski službenici usmjereni na tu i okolne ulice zbog pojačanog intenziteta prometa. Zbog svega navedenog, Grad od HŽ-a traži žurnu dostavu stanja svih pružnih prijelaza u gradu. Željko Lončar, zamjenik pročelnika upravnog odjela Grada Osijeka, kaže kako sigurnost građana mora biti na prvome mjestu. “Ne sumnjamo da će pogreške biti otklonjene, no sigurnost je prioritet, i očekujemo od HŽ-a službeni odgovor”, naglasio je Lončar. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas