Osijek
DAN MJESNOG ODBORA OSIJEK - LIJEVA OBALA

Tadić: Posljednje tri godine nismo dobili sredstva niza jedan kapitalni projekt
Objavljeno 5. listopada, 2017.

U sklopu obilježavanja Dana Mjesnog odbora Osijek - Lijeva obala, Dana sjećanja na poginule branitelje i blagdana svetog Franje Asiškog jučer je delegacija Grada, branitelja Vijeća MO Lijeva obala i drugih odala počast kod spomenika poginulim braniteljima na Biljskoj cesti. Prethodno su položeni vijenci kod kapelice Kraljice Mira na lijevoj obali kod katakombi u Tvrđavici.

Održana je i sjednica Vijeća MO Lijeva obala u Podravlju, a građanima, vijećnicima i predsjednici Vijeća MO Luciji Tadić čestitke su uputili prvi dopredsjednik Gradskog vijeća Dragutin Šerić te dožupan osječko-baranjski Goran Ivanović. Proslavu su uljepšala nastupom djeca iz vrtića Bambi sa svojim odgojiteljicama.

Lucija Tadić osvrnula se ukratko na proteklo vrijeme i uputila poziv gradskoj i županijskoj upravi na razumijevanje u kapitalnim investicijama za kojima građani u najdužoj mjesnoj samoupravi (naselja MO Osijek - Lijeva obala protežu se od istoka prema zapadu uzduž cijelog grada uz Dravu) imaju potrebe.

- Što se tiče novca za program prioriteta, 241.000 kuna, mislim da je to jako malo da bi se napravilo sve što treba. S tim da smo dobili dodatna sredstva za komunalnu infrastrukturu, 158.000 kuna, ali kada se sve to zbroji, jako je malo jer smo mi površinski dugačak mjesni odbor. U posljednje tri godine ni jednu kapitalnu investiciju nismo dobili, bili smo strpljivi, pa evo ovom prigodom molimo gradonačelnika, a i Županija se može pridružiti potporom u bilo kojem obliku, da ima malo razumijevanja i prema Lijevoj obali pa da nam omogući bar jednu kapitalnu investiciju. Prije smo svake godine ponešto dobivali, a evo tri uzastopne godine ništa. Zna se da nam je potreban društveni dom za okupljanje, ali mislim da su prioritetnije sporedne ceste da ne hodamo po blatu pa takvi prolazimo po Osijeku. Trebamo i rasvjetu na ulazu u Podravlje, ima tu još stvari koje se moraju realizirati na Lijevoj obali, ali sve je nekako stalo. Radimo, čuvamo novac, pa evo i ovo što smo danas priredili, kao i uvijek za god i Dan MO, da počastimo goste, nije iz sredstava Mjesnog odbora nego od naših privatnih sredstava - ispričala je Lucija Tadić.

Dragutin Šerić kazao je kako uskoro Grad Osijek priprema proračun za sljedeću godinu pa ih je pozvao da dostave prijedloge kako bi ih se razmotrilo i uvrstilo da se mogu financirati iz gradske blagajne, a dodao je kako se nada da će MO Osijek - Lijeva obala iskoristiti do kraja godine svoja sredstva koja na godišnjoj razini dobiva. Naime, od predviđenih sredstava iskoristili su tek desetak tisuća kuna, no još nije kasno da se iskoriste u cijelosti. Dožupan Ivanković poručio je kako svi skupa trebamo početi raditi na boljitku, pa će biti i ljudi i projekata. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA ZGRADA PRVE GIMNAZIJE

Odabrano idejno rješenje za Opću gimnaziju

2

KRAJEM SRPNJA

Zatvara se slastičarnica "Sunčana"

3

ZBOG AKTIVNIH VELIKIH GRADILIŠTA?

Stanovnici Donjeg grada suočeni s najezdom mrava

oglas