Osijek
STRUČNI SKUP

Osijek domaćin Klima-foruma 2017.
Objavljeno 5. listopada, 2017.

Osijek je domaćin dvodnevne konferencije Klima-forum 2017. na kojoj su se okupili domaći i inozemni predstavnici, njih 150-ak iz najvažnijih tvrtki koje se bave tehnikama hlađenja, ventilacije i klimatizacije.

U uvodnoj je riječi objašnjeno zašto je Osijek, nakon Zadra i Zagreba, domaćin ove konferencije. Iako se, naime, čini kako je Slavonija u gospodarskoj defenzivi, istaknuto je kako je baš ovdje realiziran cijeli niz zanimljivi projekta rashladno-klimatizacijske branše - riječ je o nekoliko skladišta, pogonu pršutane, kao i uređenju nekoliko vinarija i vinskih podruma.

Prvi je dan Foruma obilovao stručnim izlaganjima, među kojima je i ono o provedbi EU regulative o uporabi flouriranih stakleničkih plinova.

Današnji je dan posvećen izvedbenim rješenjima i projektima (jedan od njih je projekt klimatizacije/ventilacije Zračne luke Franjo Tuđman), a održat će se i okrugli stol o energetskoj obnovi zgrada, uz sudjelovanje predstavnika Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Centra za praćenje energetskog sektora i investicija.

Forum je predvidio i izlagački nastup tvrtki iz ove branše - njih je 15-ak opremilo svoje posebne izložbene prostore. D. Kuštro

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SOCIJALNOG RADA

Probacija kao druga prilika zatvorenicima

OSJEČKA PSIHOLOGINJA U ANALOGNOJ MISIJI NA MARS

Lučić: Svemirske misije nisu nedostižne mladim Osječanima

Najčitanije iz rubrike
oglas