Regija
GLAZBENO-SCENSKI SPEKTAKL

Sveti Hubert, plemstvo i lipicanci
u jahaonici Državne ergele
Objavljeno 4. listopada, 2017.

ĐAKOVO - Nakon velikog uspjeha Bala lipicanaca, Državna ergela Đakovo priređuje još jedan glazbeno-scenski spektakl, konjičko-lovačku svečanost pod nazivom “Sveti Hubert”.

- Jedinstveni glazbeno-scenski doživljaj kakav još niste imali priliku vidjeti u Hrvatskoj održat će se u subotu, 28. listopada, u 18 sati u jahaonici Državne ergele Đakovo. Vodimo vas na uzbudljivo putovanje u 19. stoljeće kroz priču o ljubavi prema prirodi i brizi za očuvanje divljači, priču o poštovanju prema lovini i strogom protokolu. Kroz spektakl oživljavamo prošlost i sjaj dvoraca i dvorskih ponosnih paradnih lipicanskih konja kakvima se dičilo visoko plemstvo, prikazujući ih upravo u lovu - poručuju iz đakovačke Ergele. Broj ulaznica je, kako navode, ograničen, a cijena im je 150 kuna.

- U cijenu ulaznice uključena je i lovačka večera. Rezervirajte svoje mjesto na ovoj jedinstvenoj svečanosti te se vratite s nama u daleku povijest i proživimo zajedno mali dio toga vremena, kada je visoko plemstvo organiziralo ovakve svečanosti u hrvatskim dvorcima. Rezervacije obavite na broj telefona 031/822-535 ili na e-mail: svetihubert2017@gmail.com. - navode u Ergeli. M. Muškić

Možda ste propustili...

“LIPO TI SE ŠOKICA OPRAVLJA“

Šokačko sijelo od 3. do 13. veljače

IZVJEŠĆE ZA 2017.

Za 4,6 posto više ovisnika

UDRUGA VINARA “VETERI CASTRA”

Za Vincelovo 180 kilograma kobasica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STRAŠNO OTKRIĆE U ĐAKOVŠTINI

Jazavci i lisice iskopali
ljudske lubanje i kosti!

2

OPASNA PODRAVSKA MAGISTRALA

Kreće rekonstrukcija slavonske “ceste smrti”

3

51. ŠOKAČKO SIJELO

Županjci idu na Jelačićev trg