Regija
INFORMATIVNA RADIONICA

Besplatni obroci za svu djecu u potrebi
Objavljeno 4. listopada, 2017.

VINKOVCI - Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2017./2018. organiziralo je informativne radionice u Karlovcu, Šibeniku i Vinkovcima.

Informativna radionica u Vinkovcima održana je u velikoj županijskoj vijećnici, a bila je namijenjena potencijalnim prijaviteljima s područja pet slavonskih županija. Radionici je nazočila i Margareta Mađarić, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

- Radionice su usmjerene prema osnovnim školama za osiguranje besplatnih obroka za svu djecu koja su u potrebi. Ovo je treća godina da se provodi projekt, do sada je bilo uključeno više od 23.000 djece i više od 500 škola. Kriteriji su ove godine pojednostavljeni, a natječaj je otvoren od početka rujna i predviđeno je 25 milijuna kuna za osiguravanje školske prehrane - rekla je Mađarić

Škole s područja Vukovarsko-srijemske županije u projekt su uključene od prve godine, a najistočnija županija, kao i susjedna Osječko-baranjska, najviše je koristila sredstva za osiguravanje školske prehrane za one koji su u potrebi, iako je bilo i zadrške i neprihvaćanja od strane pojedinih roditelja. Prema riječima Josipa Gelemanovića, ravnatelja OŠ Ilača/Banovci, u njihovoj školi bilo je upisano u ovaj projekt 20 djece prošle godine, a ove godine 25.

- Bilo je dosta opiranja od nekih roditelja jer je bilo puno administracije, no kasnije se to pojednostavilo - rekao je Gelemanović.

Kakva su iskustva u Vinkovcima, više je rekao zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić.

- Mi smo prošle godine kroz projekt uključili sve škole, a financijski iznos bio je 720.000 kuna. Projekt je dobar i pomaže obiteljima koje su u potrebi - rekao je Šokičić.M.Kokaj

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana