Regija
MAĐARIĆ U “BUBAMARI” I “MALOJ TEREZIJI”

Rad i naknade za invalidne u izmjeni Zakona
Objavljeno 4. listopada, 2017.

VINKOVCI - Državna tajnica Ministarstva za demografiju, Margareta Mađarić, posjetila je Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara te Centar za rehabilitaciju “Mala Terezija”, gdje se razgovaralo o aktualnoj problematici u tim ustanovama. Jedna od tema bila je i nužnost zakonskih promjena kako bi se osobama s invaliditetom omogućilo da mogu nesmetano raditi a da im se ne zamrzava ili oduzima invalidnina, što je vezano i uz projekt Buba Bara.

- Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o socijalnoj skrbi na javnoj je raspravi. Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Bubamara Tomislav Velić bio je na sastanku s ministricom u našem ministarstvu, uvažili smo njihove prijedloge vezane uz to da osobe s invaliditetom, ako rade, ne gube pravo na osobnu invalidninu. Zakon je u proceduri i na savjetovanju, nakon toga ide redovna procedura upućivanja na Vladu RH i Hrvatski sabor, i ja vjerujem da će to biti usvojeno. Želim istaknuti pozitivnu priču Udruge Bubamara ne samo na razini Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije već na nivou cijele Hrvatske, te s pravom mogu reći da su onim što rade ponos Hrvatske. Imaju više od 300 zaposlenih i preko 45 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda i ostalih sredstava EU. Mislim da je ova udruga primjer svima ostalima koji se bave civilnim sektorom, a ne samo problematikom osoba s invaliditetom - rekla je Mađerić.

- Problema imamo svakakvih, osobe s invaliditetom žive sve sfere života - od obrazovanja, sporta, stanovanja do zdravlja. Na sastanku smo govorili o Buba Baru, odnosno pravu osoba s invaliditetom da rade i da se u društvo integriraju radom, a da pri tome zadrže osobnu invalidninu. Saslušali su nas i uvažili sve naše sugestije - rekao je Tomislav Velić i zahvalio državnoj ttajnici.

Na Buba Baru se trenutačno intenzivno radi, a u suradnji s Gradom Bubamara pokušava riješiti i kuglanu kako bi se osiguralo zapošljavanje 10 - 15 osoba s invaliditetom. M. Kokaj

Možda ste propustili...

I CRKVENI ZBOR BELJEVINE U "KOCKICAMA"

Župnik bi kosu obojao crveno da nije pokopa

BILO JE I RAZBIJENIH GLAVA

Građani padaju na "nevidljivim" stubama

Najčitanije iz rubrike