Dome slatki dome
KD ČEPIN - 5. REGIONALNA UTAKMICA

Natjecali se u radu sa psima
Objavljeno 5. listopada, 2017.
Na poligonu pokraj vodotornja okupili su se sudionici sa svojim četveronožnim ljubimcima, a radili su prema različitim programima

Kinološko društvo Čepin proteklog je vikenda bilo domaćin 5. Regionalne utakmice u radu športskih pasa.

Na poligonu kraj vodotornja okupili su se sudionici sa svojim četveronožnim ljubimcima, prijavilo se njih ukupno devet, koji su radili po različitim programima. Rad pasa ocjenjivala je sudkinja Blaženka Jovanović.

Organizacijski odbor u sastavu Dario Bakša (predsjednik KD Čepina), Josip Novak, Davor Prigl, Dražen Kos, Zoran Gotić, Zlatko Cvančić i Asja Ćehović se potrudio da svi učesnici uz pomoć sponzora dobiju prigodne poklone, medalje za učešće i za prva tri mjesta prigodne pehare.

Šest je sudionika radilo po NP programima i tri po IPO programima u sedam pasmina. Vlasnici su sa svojim ljubimcima došli iz nekoliko kinoloških društava - KD Osijeka, KD Đakova, KD Našica, KD Čepina, KD Belišća i UUNJO Osječko-baranjske županije (Udruga uzgajivača njemačkih ovčara Osječko-baranjske županije) iz Čepina.

Zastupljeni programi su NP (Nacionalni programi ) i IPO (Internacionalni programi).

- Želja organizatora je razvijanje športske kinologije u županiji i šire. Vrijeme nas je izuzetno poslužilo, bilo sunčano i ugodno toplo. Raduje nas što je većina (75 posto) prošla školu u organizaciji KD “Čepin” i što se moglo vidjeti šest različitih pasmina i dvije boje njemačkog ovčara, kako slušaju svoje vlasnike, saznajemo od Josipa Novaka.

Dobar rezultat je ostvario član KD “Čepin” Kruno Zeman s velikom pudlom Remom, s kojim može i nastupiti na Državnom prvenstvu ŠRK po Upr1 programu.

Utakmica je prošla u ugodnoj atmosferi s korektnim i fer ponašenjem učesnika. Nakon natjecateljskog dijela su se proglasi rezultati, podijelili pokloni i pehari, te se održao otvoreni trening i druženje uz tradicionalni čobanac.

Po programu NP-OP prvo mjesto pripalo je Goranu Raičkoviću sa američkim stafordskim terijerom Bellobel Black Tango iz KD Osijek, drugoplasirana je Lidija Tolj sa zlatnim retriverom Bourbon Vanille Alhambra Charie iz KD Čepin.

Po programu NP-A prvo je mjesto osvojila Ellany Ipša s border colijem Dead See At Real Pea Rl iz KD Osijeka, drugoplasirani je Tomislav Mitrović s njemačkim ovčarom Esco Feurigen Blick iz UUNJO Osječko-baranjske županije, a trećeplasirani je Ervin Štrucelj s belgijskim ovčarom Abby Apaluka iz KD Našice.

Po programu Upr1 prvi je Kruno Zeman s velikom pudlom Lord Of The Singles Conrad iz KD Čepin.

Pokal fear play pripao je Zlatku Cvančiću s njemačkim ovčarom Ohra aus dem Hahnsdorf iz KD Čepin. J.Kn.

Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike