Dome slatki dome
SAVJETUJEMO

Kompresori zraka za kuću, hobi i posao
Objavljeno 5. listopada, 2017.
Ispuhivanja prašine i ostale prljavštine, pumpanje guma, bojenja uz pomoć dodataka za bojenje, podmazivanja...

Kompresore sa spremnikom zraka uglavnom vežemo uz radionice u kojima je njihova namjena sveopća, no sigurno ste bar jednom poželjeli imati kompresor i doma.

Između želje za posjedovati kompresor doma i stvarnosti uglavnom je jedna prepreka – cijena. Cijena po kojoj se kompresori prodaju često uvelike prelazi tisuću kuna, a to je već investicija koja bi trebala dobro opravdati svoje ulaganje. No, ako nam je kompresor uglavnom povremena potreba za poslove oko kuće, onda je to investicija koju ćemo teško opravdati u kućnom budžetu. Međutim, zahvaljujući Facebook trgovini SuperGoldy kompresor kapaciteta 20 litara dostupan je već od 500 kuna, dok je za daleko veći i snažniji 50-litarski potrebno izdvojiti svega 700 kuna! To je već iznos koji ćemo puno lakše opravdati, pa smo se i sami odlučili naručiti jedan primjerak.

Za sve i svašta

Ako se pitate što je jednom prosječnom kućanstvu kompresor zraka? Uvjereni smo da ćete kao i autor ovih redaka pronaći desetke primjena. Krenut ćemo od onih banalnih, poput ispuhivanja prašine i ostale prljavštine uz pomoć komprimiranog zraka, pumpanja guma na biciklima ili automobilu, bojenja uz pomoć dodataka za bojenje, podmazivanja i nanošenje maziva također uz pomoć dodataka, tlačenja pritiska u primjerice spremniku za vodu, itd. Kada nemate jedan ovakav uređaj, sigurno ćete si reći – eh da mi je sada tu. Na tržištu su doslovno stotine alata koji rade uz pomoć pritiska zraka, pa je kompresor zraka danas poželjan komad opreme u kućanstvu. Zahvaljujući Facebook trgovini SuperGoldy kompresori su nam postali iznimno dostupni, pa već za iznos od 500 ili 700 kuna može biti vaš. O popularnosti Facebook trgovina već smo pisali, kao i o njihovoj sigurnosti pri narudžbi, a u to smo se i sami uvjerili kroz već nekoliko kupnji. Zbog niskog troška poslovanja ovakve trgovine mogu ponuditi niže cijene nego klasične trgovine, a zahvaljujući direktnom kontaktu s kupcima lako se informirati ili riješiti eventualne probleme. Sve drugo, poput računa i garancije, više-manje je slično, kao da smo proizvod kupili u dućanu, s tim da nam naš proizvod prilikom kupnje preko Facebooka dostavlja dostavljač.

Sposoban za zadatke

Kompresor snage više no dovoljnih 3,5 konjskih snaga, kapaciteta spremnika čak 50 litara, dvama izlazima za priključke i kontrolnim manometrima na oba, automatikom te radnom snagom od 8 bara, nudi se za svega 700 kuna. Zbog ovako povoljnog iznosa lakše se odlučiti za kupnju, a kroz nekoliko dana narudžba je tu. Plaćanje je po pouzeću, pa je tu još jedan oblik sigurnosti pri kupnji. Kompresor donosi kvalitetu izrade kao i brojni drugi uređaji ove namjene. Letimičnim pogledom po trgovinama nalazimo gotovo identične kompresore zraka, u nekim slučajevima s gotovo 40 % višom cijenom. Dakle, ako ste pomislili da će zbog niže cijene biti i niža kvaliteta, u zabludi ste. Kompresor je nakon inicijalnog postavljanja spreman za rad. Nazivna protočnost je čak 210 litara zraka u minuti, pa će ovaj kompresor zraka naći uporabu zasigurno u brojnim zadaćama oko kuće, za hobi ili možda posla. Nama kao ljubiteljima tehnologije i gadgeta neizostavan je u ispuhivanju prašine iz prijenosnih računala, ali i svih drugih tehnoloških stvarčica, ali i oko automobila. Nakon kupnje kompresora zraka, preostaje sada opremati se alatom, no, srećom, i on se nudi preko Facebook trgovina uz povoljnu cijenu. M.Režić

Na tržištu su doslovce na stotine alata koji rade uz pomoć pritiska zraka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike