Sport
VLADIMIR KRSTIĆ, TRENER VRIJEDNOSNICA OSIJEK

Klupska politika ide u smjeru stvaranja igrača
Objavljeno 4. listopada, 2017.
“Brokeri” ulaze u devetu uzastopnu sezonu kao član elitnog razreda

Vikend pred nama donosi start natjecanja u kojem sudjeluju najbolji hrvatski muški košarkaški klubovi u državi. Od ove jeseni elitni razred službeno nosi naziv Premijer liga, a među 13 klubova čast košarkaške Regije Istok branit će samo Vrijednosnice Osijek.

Jedini slavonski premijerligaš ulazi u svoju devetu sezonu uzastopce kao član najjačeg razreda. Posljednje dvije i pol uspješno ih vodi trener Vladimir Krstić koji je s “brokerima” spreman krenuti u nove okršaje i borbu za bodove.

- Od sredine kolovoza na okupu smo, dobro se radilo, igrali smo i dostatan broj utakmica. Posljednje dvije u sklopu Alpe Adria Kupa bile su i proba za domaći start sezone. Nije bilo ozbiljnijih zdravstvenih tegoba, stoga Premijer ligu dočekujemo u željenom stanju - kaže Krstić, koji je s Vrijednosnicama Osijek u prošloj sezoni ostvario najbolji rezultat u klupskoj povijesti.

Zadržati razinu

Sedmo mjesto i četvrtfinale doigravanja bila je i više nego ugodna promjena nakon niza godina borbe za ostanak.

- Prošla sezona bila je uspješna, a u novoj želimo zadržati tu razinu. Bilo je dobrih igara i rezultata, a to se odrazilo i na plasman. No, biti peti, ili sedmi, u državi ništa značajno ne donosi. Naravno da je želja biti što bolje plasiran, ali naša klupska projekcija ide prema stvaranju i razvijanju mladih snaga. Njihovo dizanje na višu razinu te na kraju i neka zarada na njima ono je što je koncepcija u daljenjem klupskom razvoju - kaže trener koji trenutačno pod svojom komandom ima mladu i potentnu momčad. Ona prošlosezonska doživjela je mnogo promjena pa je tako ovog ljeta stiglo čak sedam novih lica u svlačionicu. Najstariji od njih ima 25 godina (Bruno Markulin), najmlađi 17 (Izraelac Tomer Levinson), a novi su stanovnici grada na Dravi Amerikanac Jimmie Taylor (23), Australac Venkatesha “Venky” Jois (24), Domagoj Vrkić (20), Josip Boban (22) i Roko Anzulović (21).

Godišta su to koja se uklapaju u klupsku politiku, a Krstić je svjestan da će prigodom njezinog provođenja biti i problema.

Neiskustvo

- Prosjek momčadi je 22 godine, znači da nam iskustvo nije jača strana. Od onih koji pripadaju u tu skupinu samo je kapetan Aljoša Šarac (28), stoga je jasno da će kroz utakmice i tijek sezone biti uspona i padova. To se moglo vidjeti i na dvije posljednje utakmice koje smo odigrali u Gradskom vrtu protiv Brna i Klosterneuburga. Bilo je sjajnih dionica, kao i onih zabrinjavajućih, ali naporno ćemo raditi da ih bude što manje - naglašava trener košarkaša s Drave, koji su zadržali još neke standarde iz prošle sezone. Tako su stranci u momčadi ponovno jedan Amerikanac (Taylor) i Australac (Jois).

- Jimmie je prvi put u Europi, a Venky je prošlu odradio u Estoniji. No, evidentno je da se obojica još moraju privikavati na nove zahtjeve, ali dobro im ide, kao i ostalim igračima koji su s nama tek nešto manje od dva mjeseca. Momčad je praktički nova, stoga treba biti strpljiv. Osobno sam zadovoljan s onim što trenutačno pokazujemo, ali smo i svjesni nedostataka na kojima moramo raditi - priznaje Krstić.

Vrijednosnice Osijek Premijer ligu otvaraju u nedjelju, točno u podne, u Trnskom protiv Zagreba. Šest dana kasnije u Gradski vrt stiže Zabok...

Nino BENČINA

Vladimir Krstić

trener Vrijednosnica Osijek

Naravno da je želja biti što bolje plasiran, ali naša klupska projekcija ide prema stvaranju i razvijanju mladih igrača, njihovo dizanje na višu razinu i, naravno, neka zarada

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana