Sport
ŽNK OSIJEK

Do Splita napuniti gol - razliku i samopouzdanje
Objavljeno 4. listopada, 2017.

Najavljeno, ostvareno! I u drugom su domaćem susretu nogometašice Osijek porazile protivnice dvoznamenkastim rezultatom te nakon dva kola čvrsto zaposjele vrh prvoligaške tablice zbog, već sada fantastične gol-razlike (29:0).

Ona je popravljena jer je u nedjelju splitski Marjan još osjetnije poražen napustio Mačkamamu (18:0) nakon što je sedam dana ranije ekipa Pregrade s istog mjesta otišla ponijevši kući 11 lopti u mreži! Dobar uvod za ono što slijedi “zečicama” koje su, čini se, poslije duljeg vremena dobile državnu ozbiljniju konkurenciju u sastavu Splita koji je istodobno uvjerljivo slavio u derbiju kola. Do toga, međutim, prvoga međusobnog prvenstvenog sraza ima još šest etapa, a nedjeljna je protekla u internom nadmetanju Mateje Andrlić i Lorene Balić koja će više lopti ubaciti iza leđa vratarke Marjana. Primat je odnijela Mateja s osam zabijenih pogodaka, dok je ovoljetna povratnica iz Viktorije Lorena jedanput manje bila precizna, ali je i postignutih sedam doista odličan učinak. Uz pet s prvenstvene premijere vodeći je klupski i ligaški strijelac ispred Andrlić koja je ukupno postigla jedanaest pogodaka.

- Bitno je da smo raspucane i motivirane za novu titulu državnih prvakinja, nakon čega će biti sporedno tko je tomu više pridonio. Uzastopne dvoznamenkaste pobjede dobar su start i poticaj da u tome uspijemo. Nećemo se baviti drugima već kako u svakoj etapi osobnim angžmanom osvojiti bodove. Nedjeljni protiv Marjana nisu uopće bili upitni o čemu, uostalom, najbolje svjedoči krajnji rezultat koji je za Splićanke mogao biti i porazniji. Mogli smo, dakle, dati i više pogodaka, ali i ovako smo zadovoljni trenutačnom formom koju ćemo nastojati zadržati i iskazivati u svakom sljedećem susretu te tako do novog sretnog kraja - prepričala je nedjeljnu epizodu vodeća ligaška strijelkinja Lorena Balić.

Dražen LEKŠAN

Rezultati 2. kola

Osijek - Marjan (Split) 18:0, Neretva (Metković) - Rijeka 1:1, Pregrada - Katarina Zrinski (Čakovec) 2:1, Trnava (Goričan) - Viktorija (Slavonski Brod) 0:1 i Split - Agram (Zagreb) 5:0.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana