Osijek
IPAK SE DOGODILO

U Svačićevoj vlak prolazio, a rampa ostala podignuta!
Objavljeno 4. listopada, 2017.

Vezani članci

PRUŽNI PRIJELAZ U SVAČIĆEVOJ

Rampa se spušta, a vlaka niotkud

- Nadam se da neće doći do onoga da se signalizacija ne upali, rampa ne spusti, a vlak prođe – bilo je ovo gotovo proročanstvo 52-godišnjeg Osječanina, sugovornika u tekstu u Glasu Slavonije od prije tjedan dana kad je došlo do kvara na rampi u Svačićevoj ulici. Podsjetimo, tada se rampa uporno spuštala, a vlaka nije bilo.

No, prema fotografiji koju nam je poslala čitateljica, jučer se dogodila situacija koje se pribojava ne samo Osječanin s početka teksta već svi vozači koji onuda prolaze. Fotografija, naime, prikazuje vlak cisternu kako prolazi raskrižjem za vrijeme dok je rampa – podignuta!

Prije nekoliko dana odgovor iz HŽ-a dao je naslutiti da ondje nisu upućeni u učestale kvarove i odgovoreno je tek da je prije tjedan dana došlo do neispravnosti dijela uređaja. Ova situacija danas itekako opisuje neispravnost, a koja je, zahvaljujući najprije Glasu Slavonije, postala poznata široj javnosti.

Kako doznajemo, jučer je i gradonačelnik Ivan Vrkić uputio dopis HŽ-u u kojem traži očitovanje o učestalim problemima na pružnom prijelazu u Svačićevoj ulici i zahtijeva njihovo žurno rješevanje.

- Popravak doista mora biti u najkraćem roku, a očigledno je da posljednja intervencija na tom prijelazu nije obvaljena kako treba, jer se kvar ponovo dogodio. Općenito sam mišljenja da održavanje pružnih prijelaza, posebice u gradu gdje je cestovni promet intenzivan, moraju biti HŽ-ov prioritet kada je riječ o održavanju - kaže Ivan Karalić, predjednik Vijeća GČ Novi grad, na čijem se području nalazi sporni pružni prijelaz. Kao i gradonačelnik, poziva Hrvatske željeznice da riješe problem prije nego što se dogodi tragedija..

Jučer se, srećom, nesreća nije dogodila, no samo je pitanje kada će ako se ovaj prijelaz odmah ne sanira.

Dodajmo tomu da na naš upit HŽ do zaključenja ovog broja nije odgovorio.

M. Mihelić

Gradonačelnik Vrkić poslao je dopis HŽ-u u kojem zahtijeva žurno rješavanje problema na pružnom prijelazu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike