Osijek
POSTIGNUT DOGOVOR

Pacijenti iz Bosanske Posavine mogu biti upućivani u KBC Osijek na liječenje
Objavljeno 4. listopada, 2017.

Nakon što je deset godina bilo onemogućeno upućivanje pacijenata iz Bosanske Posavine prema Kliničkom bolničkom centru Osijek, zapreke za to više ne postoje. Izaslanstvo od desetak liječnika osječke bolnice, predvođeno zamjenikom ravnatelja dr. Vlatkom Kopićem, boravilo je u Orašju i Tolisi. Uz liječnike, u izaslanstvu su bili i novi rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac te dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr. Krunoslav Zmajić.

Po povratku dr. Kopić priopćio je vijest koju su, kaže, s radošću dočekali tamošnji stanovnici.

- I kao osoba u rukovodstvu KBC-a Osijek, ali i kao saborski zastupnik, sudjelovao sam u razgovoru o ovom pitanju s predsjednikom vlade Županije posavske Marijanom Klaićem, kao i predstavnicima zdravstva. Također, s našim predsjednikom Vlade Plenkovićem i članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem dogovoreno je da će se raditi na tome te sam obavio razgovore i s predsjednikom Upravnog vijeća HZZO-a i sada mogu potvrditi da smo uspjeli dogovoriti mogućnost upućivanja pacijenata s područja Bosanske Posavine u KBC Osijek. Pacijenti su dosad upućivani u KBC Zagreb - potvrdio je dr. Kopić.

Tijekom posjeta, liječnici su upoznati sa sustavom zdravstva u Županiji posavskoj i potencijalima Županijske bolnice u Orašju, a prilikom obilaska školskih objekata rektor Guberac rekao je kako su mladi iz Bosanske Posavine izvrsni studenti i u Osijeku. M. Mihelić

Možda ste propustili...

GRAĐANE ZBUNIO NATPIS NA PUTOKAZU

Otkad je Sjenjak ulica?

ŽUPA SV: LEOPLODA MANDIĆA

Katolički kampovi za učenike i mlade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas