Osijek
GASTROMANIFESTACIJA NA DUNAVU

Međunarodna fišijada u Starom mlinu u Dalju
Objavljeno 4. listopada, 2017.

Jesen u daljskom kraju obiluje gastronomskim i drugim događajima. Jedan od njih je i 4. Međunarodna fišijada u daljskom restoranu Stari mlin na Dunavu.

Predrag Maravić u ime organizatora navodi kako se očekuje dolazak velikog broja kuharskih majstora, a do sada je prijavljeno više od 80 njih koji dolaze na gastrodogađaj 28. listopada (subota). Maravić kaže kako se prijave kuhara, ali i obavijesti za rezervacije onih koji žele doći samo kušati, primaju do 26. listopada na telefone 095/ 532 0939 i 092/123 9293, 031/625 810 ili na e-mail: maravicŽgmail.com.

- Ova je fišijada zamišljena kao “gastro laganijeg tempa”, pa se sve događa cijelo jedno poslijepodne, a i mrak pada ranije pa posjetitelji mogu spojiti ručak i večeru, naravno uz ugodno druženje. Okupljanje sudionika, a mi bismo željeli da se i gurmani koji planiraju guštati dunavsku ribu, a bit će je, osim kuhane, i pržene i pečene na rašljama. Priprava takve hrane poseban je gušt i samo za gledanje, a kamoli za kušanje. Okupljanje počinje u 13 sati, u 15 sati kreće potpala vatre, preuzimanje ribe, kuhanje... U 17 sati je ručak i druženje uz tamburaše. Pripremili smo i odlične nagrade za prvih pet - osim robnih i novčane nagrade - najavljuje Maravić.

Dodaje kako će se moći uživati u vinima domaćih vinara, fišu koji će pripremati majstori kotlića iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Mađarske. Nagrade su pripremljene i za osvajače od 6. do 12. mjesta, pripremljena je i bogata tombola, te bogat glazbeni i kulturni program uz tamburaše (Slavonije i Vojvodine) i folkloraše iz Slavonije, Baranje i Bačke (Bajmok i Sonta).

- Natjecateljima je osigurano sve, kao i za članove ekipa koje mogu imati i do deset osoba, ugodnu i toplu salu, a dobit će od sponzora i veća pakovanja začina, vrhunske paprike, vijence papričice... - kaže Maravić. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TZV: OSVJEŽIVAČI ZRAKA SVE OPASNIJI

Dječak (11): Ne znam ni tko sam, ni gdje se nalazim

2

VRKIĆ NAJAVIO RADIKALNE MJERE PROTIV GLODAVACA:

Ako treba, rezat ćemo stabla da štakori ne ulaze u stanove!

3

PROLAZ PREMA VINKOVAČKOJ

Građanskom upornošću do nove asflatirane pješačke staze

oglas