Osijek
GASTROMANIFESTACIJA NA DUNAVU

Međunarodna fišijada u Starom mlinu u Dalju
Objavljeno 4. listopada, 2017.

Jesen u daljskom kraju obiluje gastronomskim i drugim događajima. Jedan od njih je i 4. Međunarodna fišijada u daljskom restoranu Stari mlin na Dunavu.

Predrag Maravić u ime organizatora navodi kako se očekuje dolazak velikog broja kuharskih majstora, a do sada je prijavljeno više od 80 njih koji dolaze na gastrodogađaj 28. listopada (subota). Maravić kaže kako se prijave kuhara, ali i obavijesti za rezervacije onih koji žele doći samo kušati, primaju do 26. listopada na telefone 095/ 532 0939 i 092/123 9293, 031/625 810 ili na e-mail: maravicŽgmail.com.

- Ova je fišijada zamišljena kao “gastro laganijeg tempa”, pa se sve događa cijelo jedno poslijepodne, a i mrak pada ranije pa posjetitelji mogu spojiti ručak i večeru, naravno uz ugodno druženje. Okupljanje sudionika, a mi bismo željeli da se i gurmani koji planiraju guštati dunavsku ribu, a bit će je, osim kuhane, i pržene i pečene na rašljama. Priprava takve hrane poseban je gušt i samo za gledanje, a kamoli za kušanje. Okupljanje počinje u 13 sati, u 15 sati kreće potpala vatre, preuzimanje ribe, kuhanje... U 17 sati je ručak i druženje uz tamburaše. Pripremili smo i odlične nagrade za prvih pet - osim robnih i novčane nagrade - najavljuje Maravić.

Dodaje kako će se moći uživati u vinima domaćih vinara, fišu koji će pripremati majstori kotlića iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije i Mađarske. Nagrade su pripremljene i za osvajače od 6. do 12. mjesta, pripremljena je i bogata tombola, te bogat glazbeni i kulturni program uz tamburaše (Slavonije i Vojvodine) i folkloraše iz Slavonije, Baranje i Bačke (Bajmok i Sonta).

- Natjecateljima je osigurano sve, kao i za članove ekipa koje mogu imati i do deset osoba, ugodnu i toplu salu, a dobit će od sponzora i veća pakovanja začina, vrhunske paprike, vijence papričice... - kaže Maravić. D. Pejić

Možda ste propustili...

SLUŽBENA POTVRDA HRVATSKIH CESTA

Dovršetak kružnog toka do 15. prosinca

ČLANOVI “LIKARA” DONIRALI ZAKLADU “SRCE GRADA OSIJEKA”

Dali svoje slike na prodaju za stipendiranje studenata