Regija
USPJEŠNI EKONOMCI

Nagrade za filmove
Objavljeno 4. listopada, 2017.

POŽEGA

Učenice Ekonomske škole Požega prošle su godine sudjelovale na međunarodnom multimedijskom natjecanju Ginkgo Award u Münchenu za koje su nedavno stigle i nagrade. Cilj je natjecanja podizanje razine svijesti o važnosti borbe protiv svih oblika nasilja.

Učenice 3.h razreda Ekonomske škole Katarina Galić i Manuela Malčić za svoj su film na njemačkome jeziku “Der Tropfen, der den Becher zum Überlaufen bringt” osvojile posebno priznanje, nagrade za sebe, a za školu skupocjeni software za uređivanje filmova. U filmu, koji traje 30 sekundi, glumili su Manuela Malčić, David Malčić i Veronika Ljubičić, a iza kamere je bila Katarina Galić. Učenice su željele pokazati kako je dovoljna samo jedna kap da se prelije čaša. Poruka filma je da trebamo zaštititi djecu od alkohola i nasilja izazvanog alkoholom.

Učenice je za natjecanje pripremala mr. Martina Budimir, profesorica njemačkog jezika koja je mentorica i bivšem učeniku OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, a sada učeniku Gimnazije i srednje Glazbene škole, Dominiku Budimiru. On je za svoj film na natjecanju osvojio jednu od glavnih nagrada - električnu gitaru tvrtke Hagstrom. U poluminutnom filmu “Kinderrechte” glume Dominik Budimir i Martina Budimir. Poruka filma je da djeca imaju pravo na pogreške, a odrasli su iz svojih pogrešaka već davno trebali nešto naučiti. J.N.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana