Regija
NAKON PRITUŽBI GRAĐANA

Unaprijedit će sustav vodoopskrbe u Iloku
Objavljeno 3. listopada, 2017.

ILOK

Mještani Iloka u više navrata žalili su se na učestala pucanja vodovodnih cijevi na području grada. Sumnjivo im je što su puknuća učestala u posljednjih godinu dana te su mišljenja da je uzrok prevelik pritisak u cijevima, za što je odgovorna gradska tvrtka Komunalije. Problem je što nakon pucanja treba sanirati dvorište ili kupaonicu, odnosno mjesto gdje je došlo do pucanja. Na kraju su još veći problem troškovi vode koja je nekontrolirano iscurila, tako da su neki dobili vrlo visoke račune.

Nakon niza pritužbi građana reagirala je i tvrtka Komunalije. U priopćenju navode kako su u posljednje dvije godine evidentirali povećanje broja puknuća kućnih i uličnih cjevovoda.

- Analiza navodi na zaključak da su dva glavna uzroka loša ugradnja i loša kvaliteta cijevi. Sve cijevi koje koristimo atestirane su na radni tlak od minimalno 10 bara. Isto vrijedi i za vodomaterijal namijenjen kućanstvima. Unatoč mišljenju o prevelikim tlakovima u sustavu, tlak nigdje u Iloku ne prelazi maksimalnih 6,5 bara, dok je prosječan oko 5,5 bara. Na višim dijelovima tlak je određen visinskom kotom vodospreme Principovac dok je u nižim dijelovima reguliran regulatorima tlaka te se kreće od 5,2 do 6 bara. Iz ovog se može zaključiti da tlak u sustavu nije uzrok puknuća, no smanjenje tlaka ipak može utjecati na smanjenje gubitaka uslijed pucanja. Zbog toga imamo u planu unaprjeđenje sustava na način da se formiraju tlačne podzone te dodatno smanjenje tlakova - stoji u priopćenju.M.K.

Možda ste propustili...

DZMH UGOSTIO DRŽAVNOG TAJNIKA MINISTARSTVA KULTURE KREŠIMIRA PARTLA

Obišli reformatske crkve u Laslovu, Osijeku i Vardarcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA BABINA GREDA POTIČE ZAPOŠLJAVANJE

Učenicima deficitarnih struka od 500 do 700 kuna mjesečno

2

POST FESTUM SJEDNICE SAVJETA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM

Većina se slaže kako će se domaćinstvo Savjetu isplatiti

3

VRIJEDNO MUZEJSKO I KULTURNO BLAGO

Dva klavira u dvorcima vrh su svjetske kvalitete