Mozaik
ODLAZAK JOŠ JEDNE LEGENDE

Tom Petty preminuo
nakon srčanog udara
Objavljeno 3. listopada, 2017.

Američki rocker Tom Petty, napoznatiji po hitovima poput "Free Fallin" i "American Girl", umro je u ponedjeljak u dobi od 66 godina od srčanog udara, objavio je njegov menadžer. Petty je pretrpio srčani udar u svome domu u Malibuu u ponedeljak i prevezen je u medicinski centar sveučilišta UCLA, ali su pokušaji da ga se spasi ostali neuspješni, rekao je njegov dugogodišnji menadžer Tony Dimitriades. "Shrvani objavljujemo preranu smrt našeg oca, supruga, brata, vođe i prijatelja Toma Pettyja", rekao je Dimitriades u ime obitelji. Petty je mirno preminuo u ponedjeljak navečer okružen članovima obitelji, njegove rock-grupe i prijateljima.

Karijeru je ostvario kao samostalni umjetnik i član svoje skupine The Heartbreakers, te kao član supergrupe The Traveling Wilburys. Petty i Heartbrekaresi ove su godine krenuli na turneju po SAD-u u povodu 40. obljetnice skupine, a posljednji put su svirali tri koncerta u rujnu u Hollywood Bowlu u Los Angelesu. Skupina je trebala u studenom održati koncerte u New Yorku.

Petty je osnovao Heartbreakerse sredinom 1970-ih godina, a popularni su postali nakon trećeg albuma "Damn the Torpedos" objavljenog 1979. godine. Na albumu su bili hitovi "Refugee" i "Don't Do Me Like That". Petty i Heartbreakersi su u kuću slavnih Rock and Rolla primljeni 2002. godine. Osamdesetih godina Petty je bio i suosnivač i supergrupe The Travelling Wilburys s Bobom Dylanom, Royom Robisonom, Gerogeom Harrisonom i Jeffom Lynneom. Hina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana