Sport
SEHA GAZPROM LIGA

Našičani u Bjelorusiju pa odmah u Estoniju
Objavljeno 3. listopada, 2017.

U petnaestak dana pred rukometašima NEXE-a nekoliko je važnih utakmica. Prvo što ih čeka najudaljenije je gostovanje u SEHA Gazprom ligi. U 5. kolu SEHA Gazprom lige dočekuje ih susret s bjeloruskim prvakom Meškovom. Nakon utakmice neće se vraćati kući jer već u subotu (7. listopada) igraju 2. kolo EHF Kupa s estonskim Polvom Serviti, pa će jutro nakon utakmice u Brestu iz Bjelorusije krenuti autobusom preko Litve i Latvije do Estonije.

Utakmica s Meškovom velik je izazov NEXE-u. Nakon četiri odigrana kola imaju četiri boda, po jednu pobjedu i remi te dva poraza. Meškov trenutno ima dva boda više. Eventualnom pobjedom preskočili bi Meškov i možda se nametnuli kao kandidate za gornji dom SEHA-Gazprom lige. Čini nam se da NEXE-u jedan slični skalp baš nedostaje. Jer, sjetimo se, u momčadi je čak devet novih igača.

Naravno, uvijek mirni Hrvoje Horvat neće se razbacivati velikim najavama. Točno zna što danas očekuje njega i njegovu momčad.

- Čeka nas vrlo jak suparnik. Igraju dobro u SEHA ligi, ali i u Ligi prvaka. Protiv Gorenja bilo je sigurno i dobrih stvari i danas ih moramo preuzeti. Ali očekujem i nadgradnju. Posebno u obrambenom dijelu, gdje će se sigurno očekivati i zahtijevati naš jači angažman i veća agresivnost. Želim puno više kontakta, gustoća će morati biti maksimalna da se možemo nositi s njihovim igračima. Tako da tu očekujem pomak u našoj igri, da mi budemo ekstragusti, da budemo svi orijentirani prema toj lopti, da pomažemo jedni drugima, što nam je nedostajalo dobrim dijelom u dosadašnjim utakmicama. I, naravno, trebamo minimalizirati primanje lakih pogodaka. Meškov daje dosta golova upravo iz tranzicije, tako da će nam vraćanje u fazu obrane morati biti sigurno, puno bolje nego što je to bilo u dosadašnjem dijelu lige.

Horvat nikakav alibi ne traži u dugačkim “putešestvijama”.

- Navikli smo se već na to. To je stvar koje se uči. Nekim igračima je na početku sezone to bio novitet. Međutim, mislim da smo taj razred sada apsolvirali. Sigurno da nije lagano ići na tako dalek put, no izgovori tu ne vrijede. To je malo otežavajuća okolnost, ali moramo pokazati napredak, moramo pokazati pomak u ovom dijelu što smo sada napravili, bez obzira na to što putujemo deset ili petnaest sati - rekao je Horvat, kojem je osim za duže ozlijeđene Gadžu i Jurića-Grgića upitan i Lebanov nastup, a na ozljedu se požalio i Jelinić.

Srećko SOBODIĆ
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana