Osijek
SVJETSKI DAN STANOVANJA

Ekološki projekti prioritet osječke udruge stanara
Objavljeno 3. listopada, 2017.

Svjetski dan stanovanja obilježava se prvog ponedjeljka u listopadu pa su taj dan predstavnici Udruženja stanara grada Osijeka iskoristili da posjete gradsku upravu gdje su ih primili dogradonačelnica Žana Gamoš i direktor Zavoda za stanovanje Bojan Bodražić.

Gamoš je zanimalo s kakvim se pitanjima i eventualnim problemima susreću pa je Vlasta Auguštin, predsjednica Udruženja, podsjetila kako 98 posto stanovnika Hrvatske posjeduje nekretnine, što nas svrstava visoko na ljestvici u svijetu. Međutim, kada se u obzir uzme kvaliteta stanovanja, onda stvari nisu tako “blistave”. Stoga je kazala kako ona upravo u svom udruženju vidi ulogu na kojoj bi trebalo poraditi zajedno s Gradom, pa je najavila kako će u tom smjeru teći njihove aktivnosti. Naime, kako bi opravdali novac koji dobivaju za svoje djelovanje, naglasak će biti na ekološkim projektima, Zakonu o stanovanju, a organizirat će i izlet u Ikeu.

Dopredsjednik Udruženja Milan Kamenko izvijestio je Gamoš o Nacrtu prijedloga Zakona o stanovanju, koji se može vidjeti na mrežnim stranicama, pa je kazao kako je inicijativu o Zakonu na sebe preuzelo riječko udruženje stanara kao nekakvo krovno udruženje na razini Hrvatske. Očekuje se da bi se s krajem godine moglo izaći s Prijedlogom zakona kako bi on ušao u saborsku proceduru pa se očekuju rasprave o njemu. Nacrt prijedloga je rezultat, kaže Kamenko, višegodišnjih priprema. D. Pejić

Možda ste propustili...

VELIKA POMOĆ ZA 3500 GRAĐANA U SOCIJALNOJ POTREBI ZA RUJAN

Najveća podjela paketa života u Rijeci ljubavi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas