Osijek
KOD TRGA BARUNA TRENKA

Novi viseći semafori za bolju uočljivost
Objavljeno 3. listopada, 2017.

Nakon što je prije izvjesnog vremena riješen problem sa semaforom na raskrižju Vukovarske, Gajeve i Krežmine ulice zamjenom centrale koja je ostala “višak” u gradskom skladištu nakon što je semafore u Višnjevcu zamijenio kružni tok, nastavlja se poboljšanje sigurnosti na tom cestovnom potezu.

- Odmah nakon zamjene semaforske centrale počeli smo pripreme za postavljavljanje konzola koje će nositi semafore kako bi bili uočljiviji iz daljine. A događalo se i da se ovi postojeći uopće ne vide kada ih zakloni primjerice autobus ili neko drugo veće vozilo. S obzirom na to da je riječ o vrlo prometnom dijelu grada, sada će semafori biti na većoj visini, a time i vidljiviji. Proteklih dana betonirali smo temeljne stope i čekali da beton dobije potrebnu čvrstoću da se u njega mogu postaviti metalni nosači koje smo također planirali staviti s jednog od mjesta na kojima smo ih uklonili. Tako se štedi na investiciji - kaže Zdravko Orešković, voditelj gradskog Odsjeka za promet.

U međuvremenu su odrađeni i nužni pripremni i instalaterski radovi, a i ovih dana mogu se vidjeti radnici koji pripremaju novu semaforizaciju raskrižja uz Trg baruna Trenka. D.P.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAVJETI UZ PROMJENU VREMENA

Mjerite tlak, uzimajte lijekove i živite zdravo

2

PROJEKT GČ NOVI GRAD, DOMA ZDRAVLJA I ŽUPANIJE

Sjenjak dobiva liječničku ambulantu

3

PONOVNO O PROBLEMU PIJESKA

Zbog zatrpanih riječnih korita trpi gospodarstvo

oglas