Osijek
DRUŠTVO NAŠA DJECA

Crtali, igrali se i uživali u druženju na otvorenom
Objavljeno 3. listopada, 2017.

Društvo Naša djeca grada Osijeka tradicionalno početkom listopada organizira razne aktivnosti za djecu i s djecom u povodu Dječjeg tjedna. Moto je tih aktivnosti “Ljubav djeci prije svega”.

- Svake godine Dječji tjedan započinjemo pozivom predškolacima i djeci nižih razreda osnovnih škola da zajedno crtaju poruke odraslima u Vrtu Jagode Truhelke. Imali smo sreće jer danas je divan sunčan dan koji je izmamio na otvoreno stotinjak mališana. Zajedno su crtali, igrali se i uživali u druženju. Jedna me teta iz vrtića pitala koji je cilj ovih okupljanja. Rekla sam joj da djeca na takav način proslavljaju djetinjstvo, uživaju u igri, zajedništvu i kvalitetno provode vrijeme na svježem zraku, u lijepom okruženju Vrta Jagode Truhelke - kaže predsjednica DND-a grada Osijeka, Ela Vilupek.

Inače, ovih će se dana u nižim razredima OŠ Ivana Filipovića održati radionice vezane uz trening socijalnih vještina na temu prijateljstva i kako reći “oprosti mi” te u petak u osmim razrednim odjelima OŠ “Tin Ujević” radionica o temi predrasuda. Plesna će skupina Shine u srijedu posjetiti djecu na Pedijatriji i s njima zaplesati uz glazbu. Klub izviđača Javor u srijedu će se na Trgu bana Jelačića poigrati s djecom.

U tijeku ovog tjedna dječji gradski vijećnici u svojim će školama na satu razrednog odjela imati Dane igara i radionice o temi zahvalnosti. U subotu će se Dječje gradsko vijeće s dječjom gradonačelnicom biciklima provozati od pješačkog mosta biciklističkom stazom do Podravlja. A. Andrejek

Možda ste propustili...

GRAĐANI JUČER ZAMIJETILI ZAMUĆENJE PITKE VODE

Uzrok je puknuće cjevovoda, problem otklonjen tijekom dana

RIMSKI DANI U VINKOVCIMA OD 26. SVIBNJA DO 2. LIPNJA

Vinkovčani u rimskim togama pozivali Osječane da zajedno dožive povijest